-
co myslicie na temat jadowitych węzy
Powinni je zalegalizowac a jak tak to pod jakimi warunkami i czy w ogole powinni i co myslicie ludziach ktorzy je choduja tylko ni mowcie czy ktos choduje jadusy z wiadomych wzgledow :P
-
Re: co myslicie na temat jadowitych węzy
miałem trimka - strasznie sie napaliłem na tego węża, ale jeść nie chciał i kąsał wszystko co sie ruszało. nawet ugryzł moja pałke do perki ;/ wole spokojniejsze węże
-
powiny byc legalne pod pewnymi warunkami
conajmiej 18 lat, wszystkie zarejestrowane, obowiazkowe szkolenie i cos tam jeszcze nad czym ja nie bede decydowal tylko powinysmy wzasc przyklad z naszych poludniowych sasaidow - knedli, tam nie wyginelo polowe narodu
-
moim zdaniem wiek ma akurat malo znaczenia bo jezeli ktos jest starszy to nie znaczy ze madrzejszy.
-
Ale odpowiada za siebie i swoje zwierzaki gdy jest pelnoletni, a nie jego/jej rodzice
-
Myślicie że wszystkie osoby po skończeniu 18roku życia nie mieszkają z rodzicami? Bo chyba także w tym rzecz, gdy taki wąż jakimś cudem ucieknie to mimo że Ty za niego odpowiadasz ktoś może ucierpieć. Może i jestem za ale o ograniczonym dostępie. By tak jak teraz trafiały tylko do doświadczonych terrarystów a nie widaniały w sklepowych witrynkach(w zoologikach).
-
Tak, ale sie dzieciak 3x zastanowi zamin zrobi cosglupiego bo to on bedzie ponosil koszta i to on stanie ewentualnie przed sadem.
A i na ogol jest tak ze im czlowiek starszy tym bardziej rozwazny i madrezjszy...
-
Wd. mnie powinni wprowadzic pozwolenie na trzymanie jadowitych gatow , po uprzednim sprawdzeniu warunkow w jakim beda trzymane. Oczywiscie zalegalizowane byly by tylko niektore gatunki z tych mniej niebezpiecznych.
Oczywiscie pozwolenie powinno byc wydawane od 18 lat gdyz wtedy kazdy sam odpowiada prawnie za swoje czyny i w razie gdyby przez jego nieodpowiedzialnosc komus cos sie stalo sam by za to opowiadal przed sadem/placil grzywne.
-
A może 21 lat wzwyż,niestety często widząc dojrzałośc moich rówieśników nie dałabym do ręki żadnego zwierzęcia.Sama także nie czułabym się na siłach być odpowiedzialnym za takiego chociażby trimka.
-
powinno byc jak uczechow ze musi byc wszytko sparwdzone no i comiesieczne wplaty na rzecz surowic i leczenia.
Uprawnienia umieszczania postów