Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: co licie o paradzie rownosci

Re: co licie o paradzie rownosci

No właśnie o to mi chodziło Stein - o to że tak jak i Ty właśnie zrobiłeś, tak samo postąpił Lecz K. - nie rozróżniliście "akceptacji" od "tolerancji".
    Jakiekolwiek Twoje poglądy by nie były - toleruję je. Rozumiesz? Nie odbieram Ci prawa do ich wypowiadania. Nawet jeslibym miała poglądy o 180 stopni odmienne od Twoich - sama wezmę kamlota i pierwsza rzucę nim w człowieka, który by prostestował przeciwko Twojej swobodzie ich wygłaszania.
    Jest naprawdę multum ludzi, każdy z nich to odmienny wszechświat, każdy inaczej widzi świat i życie. I każdy MA PRAWO JE WYRAZIĆ ( o ile nie krzywdzi w ten sposób drugiej osoby - stawiam krzywdę fizyczną, przed światopoglądową).
    Natomiast - czy ja Twoje poglądy akceptuje? To już inna bajka. Nie muszę. Ale nie moge zabronić Ci ich głoszenia.
    Dlaczego Lech K. jest dla mnie zapyziałym Jełopem? Dlatego, że w środowisku gejowskim krążą niedwuznaczne ploty o orientacji seksualnej jego brata... Co innego w rodzinnym gniazdku się toleruję, co innego na forum publicznym?

Jak to dobrze w telewizji powiedzieli kazda parada jest czegos manifestem. W tym wypadku czego? Tego ze geje sa tacy sami jak normalni ludzie i ze powinni miec takie same prawa? Oto z nie powinni miec, bo to z medycznego punktu widzenia to choroba i dzialanie destrukcujne dla podtrzymania ciaglosci gatunku.

Nie mam bardzo radykalnych pogladow na ten temat ale nie chcial bym ogladac na ulicy bandy pedalow manifestojacych swoja rownosc i "wolnosc". Tak wiec paradzie mowie stanowcze NIE

Po trzecie na pewno wynikna z tego jakies zamieszki tak wiec aby zachowac spokoj parada nie powinna dojsc do skutku.

>>i nie mowmy tu o tolerancji bo Iskro chyba mylimy pojecia

Nie Azzurreeuss'ie nie "mylimy" pojęć. Natomiast wy mylicie Towarzyszu

bzdura!! jak ktoś ma nie równo pod sufitem to nie powinien się z tym jeszcze obnosić. nic do nich nie mam, ale uważam, że przesadzają. po co się obnoszą z tym jak jacyś idioci. moze my zrobimy paradę równości dla hetero?? czemu takich parad nie ma? trzeba z pedałami uważać bo jeszcze trochę i dojdzie do tego, że będą mogły dzieci adoptować, a do czego to może doprowadzić każdy chyba wie.
    z drugiej strony milosierne podejście młodzierzy wszechpolskiej do tej sprawy uważam za jeszcze gorsze...
    tak źle i tak niedobrze. niech po prostu trzymają się zdala ode mnie!

>>Oto z nie powinni miec, bo to z medycznego punktu widzenia to choroba i
    >>dzialanie destrukcujne dla podtrzymania ciaglosci gatunku.

No miły Panie, tu Pan przegiął. Homoseksualizm już dawno został wykreślony z listy chorób. Nie jest uznany nawet za zboczenie. :P

W naturze homoseksualizm jest również widoczny (w naturze = wśród zwierzaczów) od zawsze. Tyczy się niewielkiej procentowo części stada, więc zagrożenia dla gatunku nie wnosi.

Proszę administratorów o usunięcie wątku ze względu na obraźliwe epitety, rasistowskie hasła i ogólnie żenujacy poziom dyskusji. Magiel...

Ja się zastanawiam co czują rodzicie gejów/lesbijek. Czy wogóle przyznają się do swoich dzieci. Dla mnie to byłby wielki wstyd mieć syna lub córkę homoseksualną. Chyba po coś mamy podział na płeć męską i żeńską. Jestem zdania że to jest choroba (może poprostu nie umiem zaakceptować inności innych). Mam nadzieje że moje dziecko które kiedyś będe miał bedzie zdrowe i będzie miało samych zdrowych kolegów i koleżanki.

Gejom i lesbijkom mówię stanowcze NIE !!!

a czemu ten watek ma byc usuniety co cenzura wraca trzeba rozmawiac , a moze mamy siedziec cieu co kazdy ma sznse na wypowiedzenie sie a;e jeszcze raz prosze bez epitetow

Kretschmer
    Guest

Pewnie mnie zlinczujecie ale uważam że parada to dobra sprawa. Czemu? Bo będą geje szli blisko siebie, nie trzeba się męczyć żeby obrzucić kamieniami.

Wątek powinien zniknąć ponieważ obraża się w nim ludzi którzy mają inne poglądy lub inną orientację seksualną. Jeśli wszystko wolno to proponuję inne wątki np. czy Cyganie to brudasy, czy Murzyni mają prawo do życia w Polsce czy lubisz niewierzących itp. To nie cenzura tylko odpowiedzialność. To forum terrarystyczne i nikt nie powinien tutaj poczuć się wykluczony lub obrażony. Choć trzeba przyznać, że ostatnio poziom jest tu jak w maglu, że aż nie chce się zaglądać...

Uprawnienia umieszczania postów