-
Posikałem się ze śmiechu...
Podczas szperania po archiwum natkąłem się
na pewien wątek.
Odrzućcie, na chwilę, swą wiedzę na temat "karmówek"
i przeczytajcie ten wątek "okiem laika".
Dla mnie do dawka miezłego humoru...
>>> http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=1743&t=1743 <<<
Pozdraiwam
-
Re: Posikałem się ze śmiechu...
Ja nie widze w tym nic smiesznego...dla mnie to idiotyzm.Pozwole sobie tutaj zacytowac Dark Raptora - " Z drugiej strony, jeśli nie jesteśmy
w stanie karmić np. pająka świerszczami (i innymi zwierzętami), to po co go hodować?"Przeciez kazdy przed kupnem czytal i chyba powinien wiedziec czym sie karmi pajaki,weze,jaszczurki. Ja nie mam sumienia np.karmic myszami (moja siostra je hodowala) i dlatego P.regius poszedl odstawke,to samo z psem chcialem Huskyego,ale wiem ze nie zapewnie mu warunkow - jestem po 8h dzinnie (on moze byc sam przez ok 23 h)w pracy i nie mailby sie kto nim zajac,wiec skoro nie potrafie zapewnic tym zwierzetom warunkow to wole sobie odpusci niz skazac je na meczarnie...
-
hehehe ja tez mialem takie podejscie przy karmieniu modliszek ja patrzylem jak to taki maczniak lub swierszcz zostaje zjadany zywcem to mi sie go szkoda robilo.
-
> Przeciez kazdy przed kupnem czytal i chyba powinien wiedziec czym sie karmi pajaki,weze,jaszczurki
I właśnie te dylematy rozbawiły mnie najbardziej.
Rozumiem rozterki i argumentacje,
każdej z wypowiadających się osób,
jadnak śmiesznie one brzmią w kontekście
"nakarmić, czy zagłodzić?"
Pozdrawiam
-
Cumulus - doskonale rozumiem Twoje uhahanie ))) pychotka.
Ale dylemat moralny tego rodzaju też mi się kiedyś przytrafił.
Złapałam motyla dla mojej albopilosy w jakiś śliczny letni dzień
wpuściłam go do faunaboxa, popatrzyłam chwilę. Nie mineło 20
sekund, motyl latał rozkoszując się swoja wolnością po pokoju.
Potem tylko usiadłam i załamałam się. Akty wrażliwości pt.
"Free the Butterfly" w najlepszym wypadku zakrawają mi na
mimozowatą faunofilię - coś w rodzaju "łojejuś chomićek ślicznusi
muci muci puchaty, oh ah" <zygi> Bycie babą ma swoje lukrowane
i kiczowate strony, o które same siebie nie posądzamy. Howgh.
PS. Lecisz tak przez całe archiwum? ;>
-
A niech leci Dobry poczatkujacy... Widac ze chlop z Lodzi:P Tu sami pozadni sa:P:P
Ja tez z tydzien zycia sobie wycialem przegladajac archiwum. Doszedlem chyba do 2002r i mi sie znudzilo:P
Co do karmowek... Ja mialem (i mam) wyzuty tylko przy skarmianiu B.dubia. To sa moje pierwsze karaczany i do tego, jak dla mnie, slicze. Swierszcze to wrzucam z okrutna, nieukrywana radoscia:] Nie wiem dlaczego ale strasznie ich nie lubie... Moze dlatego ze 3x probowalem zalozyc hodowle i za kazdym razem kapa, bo sie zzeraly zanim mlode zdazyly podrosnac i zlozyc kolejne jajeczka:/ N.cinerea daje tez bez wyzutow bo tego setki biegaja. Wiec kilka w ta czy w tamta roznicy nie robi jak sadze...
-
Podoba mi się Twoje trzeźwe podejście do własnych emocji, które są wzbudzane przez różne sytuacje życiowe...
Zapanowanie nad własnym odczuwaniem to pierwszy krok do wolności, oświecenia... nirwany
A zapanować i kontrolować można się tylko poprzez postawienie się w roli nieoceniającego obserwatora.
-
> PS. Lecisz tak przez całe archiwum? ;>
A biegam tak sobie dopóki, dopóty nie osiągnę celu.
Uprawnienia umieszczania postów