Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 61

Wątek: jakiej muzy sluchacie ?????????????

Re: jakiej muzy sluchacie ?????????????

Kłótni nie ma bo narazie nie odzywają się nasze serwisowe ziomy ze swoimi gwiazdami polskiego shitu. Widzę, że coraz więcej fanów "innej" muzy mądrzeje i przerzuca się na rap amerykański.
    Do Theraposabecnie najlepszym uznanym zespołem metalowym jest Acid Drinkers, potem jest Vader i Behemoth. Hunter ma bardziej takie delikatne teksty i muzę, nie umieją zbytnio dać czadu. Ja np.The Beast mam od grudnia a mogę słuchać w kółko.

Ja głównie ciężkie brzmienia, nie chce mi się rozpisywać. Filmy- horror, thriller(??), sci-fi, akcja, fantasyka, dobre komedie.
    PS
    Słucha ktoś z was może Disturbed ? :>

wiesz co daf ja tam arczej słucham to co mi sie spodoba(rock) lub to co bracik ściągnie(metal) Nie za bardzo znam sie na tych wszystkich zespołach chodź swoje wiem:] Ja własnie nie za bardzo lubie takie drzenie do mikrofonu wole takie bardziej melodyjne piosenki z których tekstów moge cos zrozumiec

PS czasem lubie posłuchać DOBREGO ale tylko dbrego zagranicznego rapu ale tylko troszke. Jest kilka piosnek które mi sie podobają. Bo polski hh to totalny syf i komercha. No może 1 czy 2 pisoenki sa fajne:P

Hehe, temat rzeka.
    Praktycznie wszystko co dobre, choc glownie rock/metal, gdyz z tego wyroslem.
    Ale od poczatku,
    Od Hip Hopu, zarowno polskiego, jak i zagranicznego - u nas chociazby Kaliber 44 i poczatki, a takze Fisz, za granica ostatnio zauroczyl mnie np. Dalek swoja plytka Absence, po prostu walec, naprawde klimatyczna rzecz

przez porzadne techno, a raczej muzyka elektroniczna - Kraftwerk i poczatki sa nie do zdarcia, az sie nie chce wierzyc ze taka muzyka powstawala taki szmat czasu temu

przez blues - B.B. King, Armstrong, Muddy Waters - mistrz!

dobry rock - tutaj szeroko, od starych dokonan prog-rockowych King Crimson - bogowie, Van Der Gaarf Generator - tez, przez bardziej luzne i nowe rzeczy, nawet te telewizyjne, jak np. Queens Of The Stone Age, czy The White Stripes [oba na koncertach w tym roku w Polsce, szkoda ze starczylo forsy tylko na jeden], Clutch, Mustach, Billy Idol po troche ciezsze jak chociazby Danzig czy The Cult [kolejni bogowie], czy tez Industrial [i niepodzielnie Laibach!], a nawet pudle - np. Europe. No i oczywiscie Mike Patton, ze wszelkimi swoimi projektami, kolejny mistrz

No i przede wszystkim szeroko pojety metal, od klasycznego heavy, czyli zespolow pokroju Judas Priest, Manowar, Running Wild i najlepszy-zespol-swiata-bedacy-ucielesnieniem-rock'n'rolla, czyli MOTORHEAD, przez pierwsza fale black metalu - Venom i Bathory, death - Morbid Angel, a nawet troche pitolacych Szwedow, glownie z Dark Tranquillity, po poczatki Thrashu (ale tego amerykanskiego, niemiecki thrash stawiam lige nizej, nawet klasykow jak Kreator czy Destruction) - Czyli Exodus, Forbidden, Testament, Overkill, ale nie Metallica, ktora uwazam za mocno przereklamowana. No i Kanada - czyli glownie Voivod. Nie pogardze tez dobrym metal-corem, jak chociazby Mastodon, ktory wydal bezsprzecznie plytke roku 2004.

Czasem wpadnie w ucho dobry jazz, ale jeszcze nie doroslem zeby sie wiekszoscia zachwycac, po prostu powoli eksploruje - od Miles'a Davis'a, John'a Coltrane'a, czy tez chociazby Painkiller. Swietny jest tez norweski Jan Garbarek.

Oczywiscie do tego dochoda mniej klasyfikowalne rzeczy - chociazby Philip Glass, czy ostatnio wydana w Polsce plytka Lao Che - Powstanie Warszawskie (ktorej zakup wszystkim serdecznie polecam, najlepsza polska plyta od czasow... od zawsze). Czy chociazby tez nowe plytki Ulvera.

Jakby na rzecz spojrzec szerzej, to nawet w country potrafilem znalesc cos ciekawego - czyli Coffinshakers

Muzyka towarzyszy mi gdzies tak kilkanascie godzin na dobe, 3/4 odlozonych pieniedzy leci na plytki, choc ostatnio mam maly zastoj. W kazdym razie, trzeba miec jakies hobby, nie?

Zdrawiam.

no to bober sie rozpisałes
    hmm jazz nie słucham ale powoli sie przekonuje po ostatniej wizycie na akademii jazz'u... ale podoba mi sie stary amerykański jazz.

Dużo słyszałem o kaliber 44 ale jakoś nigdy nie było mi dane posłuchać:/
    Podobno jest to najlepszy skład hh w polsce (był [chyba])

A co do techno to nei chce nikogo urazić ale nie lubie kojarzy mi sie to z białymi rękaiwczkami, dresami, białymi "adidiaskami" i tego typu gadżetami:/ Wiecej nie chce sie wypowiadać na ten temat żeby nikogo nie uraźić...

imponujecie mi no brak mi slow

Metal, glownie gothic, ale tez i klasyka oraz chory gregornianskie.

Ja łucham ich !! Fajne ma kolczyki wokalista :P

generalnie słucham rapu (snoop dogg, 50cent, terror squad, eminem etc) ale od czasu do czasu lubie też posłuchać np. system of a down, limp bizkit, papa roach...
    Natomiast nie rozumiem jak można 'bawić' się do muzyki typu metal i pochodne. Do zabawy (jak dla mnie) najlepszy jest house i rap

A z filmów to dobra komedia to to co lubie najbardziej

Uprawnienia umieszczania postów