-
Co myslicie o dreadach ?
Juz od dluzszego czasu chcialbym sobie zrobic dready. Tylko niewiem jak to by wygladalo w praktyce. Czy jest ktos kto ma dreadki na forum ? Niewiem jak w praktyce wyglada jesli zrobilbym sobie z wlosow syntetycznych lub naturalnych- odkupionych, wiem tylko ze jest taka mozliwosc bo mam troszke za krotkie wlosy (ok.10cm) ale slyszalem ze i przy 5 cm mozna zrobic dready. No i jak z cena ?
Z gory dzieki za odpowiedzi.
-
Re: Co myslicie o dreadach ?
witam! ja bede robil sobie juz nawet termin mam ustalony. z 5 cm wlosow nic nie zrobisz 10 to absolutne minimum i z takich moze ci wyjdzie 5 cm dreda. musisz tesz sie zastanowic czy dredy maja dla ciebie jakies znaczenie przekonaniowe czy poprostu chcesz sobie zrobic bo sa cool. jesli tylko dla bajeru to mozesz robic syntetyki ok 500 zl. (zaleznie od dlugosci). poza tym dredy sa nieodlacznie zwiazazne z reggae i rasta jesli nic cie z tym klimatem nie laczy daj sobie spokoj i wymysl cos innego.
pozdro
ps. polecam poczytac polskie strony reggae tan o dredach duzo wiecej.
-
tez sie przymierzam jestem w fazie zapuszczania włosów,
podobaja mi sie tylko te cienkie dredy, jak widze u niektorych te grube parówy to mam watpliwosci co do sensu mojej męki zapuszczania...
-
Dready to tez crustpunk :>
-
ja mam hery 8 cm mam zamiar zrobic, ale jeszcze z rok poczekam :]
-
było wiele dyskusji na ten temat
jA osobiście bym nie chciał dreadów... ale mój barcik ma zamiar zrobić( ma włosy do pasa)
-
W sumie czytalem juz duzo na stronkach i wiem prawie wszystko wlosy bede zapuszczac gdzies do pazdziernika,listopada (urodziny = $$) i do tego czasu z moich doswiadczen wynika ze bede mial juz kolo minimum 15-20 cm. tylko zebym chcial sobie przedluzyc dready poniewaz wlosy po zrobieniu dreadow skracaja sie podobno o jakies 1/3i musial bym doczepic aby wyszly mi gdzies do ramion tak jakbym chcial. A co do muzyki to slucham punka. Nie robie ich raczej ze wzgledu na mode poniewaz ten pomysl juz krazyl wokol mnie od dawna a nawet moda u mnie tego nie mozna nazwac poniewaz na takich blokowiskach na jakim ja akurat mieszkam mozna za taka fryzure dostac :-P. Bardziej chodzi i o ilosc pieniedzy jaka bym potrzebowal poniewaz mam na oku takiego kolesia ktory ma dready i podobno robi innym tylko nie mam pojecia ile mniej wiecej moze to kosztowac.
-
nie kazdemu pasuja dredy, ja mialem, stwierdzilem ze wygladam conajmniej niefajnie to obcialem po tygodniu
-
witam! zrobienie dredów kosztuje od 50 do 200 zl u ludzi a nie u fryzjera. prawdziwe wlosy nie sa tanie musisz isc do perukarza i sie zapytac. pogadaj ze znajomymi np. w moim przypadku robocizna kosztuje mnie piwko wec da sie jakos wytrzymac :P.
POZDRO JAH BLESS
-
tak jak napisał wilczor koszt dredów to max 200zł ale jak masz znajomosci to nawet za pivko ci zrobi.co do długosci to ja miałem na krascie dredy z włosów ok10/12cm i sie skruciły o połowe prawie
Uprawnienia umieszczania postów