-
Re: to jest straszne :(
Tak mną to wstrząsnęło, że weszłam na Allegro.pl i zaczęłam pisiać do ludzi, sprzedających i kupujących futra, by zobaczyli, co robią stwarzając na nie popyt.
Przed chwilą dostałam maila od jednej z tych osób:
"Wyjdź na ulicę i protestuj. Jeszcze jeden taki spam a powiadomię serwis Allegro.Zaopiekuj się bezdomnym kotkiem - to jest ludzkie."
Smutne, przykre, nieludzkie...
:-/
-
Tak jest i bedzie. Nic nie zrobimy tym sukinsynom oprocz tego, ze mozemy sobie poplakac.
Dopoki kary za znecanie sie nad zwierzetami beda tak niskie i bedzie duze zapotrzebowanie na "przedniej jakosci futra" wsrod dup, ktore za takie rarytasy gotowe bylyby sprzedac wlasne rodziny, to nic sie nie zmieni.
Za chwile na pewno jakis reformator wyskoczy z sentencja, ze przeciez taki proceder i tak nie wyniszczy populacji tych zwierzat, a produkcja futer syntetykow emituje do srodowiska o wiele wiecej toksycznych i zgubnych dla niego substancji... bla bla bla..
ale fakt jest taki, ze zadne stworzenie na Ziemi nie zasluguje sobie na to, aby tak cierpiec, tylko i wylacznie z powodu istnienia.. To kurestwo (bo procederem nawet tego nie smialbym nazwac) rozwija sie soczyscie i przynosi profity, ale jezeli nawet nie da rady powstrzymac tego typu hodowli przemyslowych, to przynajmniej powinno sie usmiercac te zwierzeta bezbolesnie... Bydlakom, ktorzy dokonuja tych egzekucji, powinno sie uciac zywcem lapy i niech sobie szukaja pomocy... dlatego, ktos, kto postepuje tak ze zwierzetami, nie jest czlowiekiem. Nie jestesmy tylko bardziej rozwinietymi ssakami... oprocz instynktu samozachowawczego, w naszym zyciu istnieje zdolnosc przewidywania, zrozumienie...empatia. Jezeli ktos nie pozwala drugiemu ssakowi godnie umrzec, tylko w bolesciach i panice, nie jest to czlowiek, tylko biologiczne humanocostam, ktore jest w moich oczach niegodne, by chodzic po tej Ziemi. Nie jestem nawet przeciw jedzeniu miesa... (o ile zwierzeta przeznaczone do zjedzenia sa zabijane szybko i bezbolesnie), gdyz w tym wypadku czlowiek dziala raczej jak drapieznik. Ale to, co sie dzialo na tym filmiku przechodzi ludzkie pojecie i zaden elaborat nie jest w stanie odzwierciedlic bestialstwa majacego tam miejsce.
Zastanawiam sie, kto kontroluje spolki zajmujace sie tym "biznesem"... Wiem tylko, ze ci kontrolerzy powinni zostac wywaleni na zbita morde ...
Ale fakt jest taki, ze na swiecie jest wiele mend, ktore za odpowiednia oplata, bez najmniejszego skoku cisnienia wyrzneliby Wasze rodziny, wiec nie dziwi to, ze takie rzeczy dzieja sie ze zwierzetami... za zabicie ktorych nie ponosi sie specjalnej odpowiedzialnosci.
Rzeczywistosc jest taka, ze filmik kiedys skasuja z serwera... zrozumie cos moze z 0,01% posiadaczek futer, a proceder bedzie trwal.
I placzmy tu sobie...
-
Ejj i to wszystko przez baby no sory ale to one takie futra potrzebuję!! nie widziałem faceta w futrze więc uwazam ze baby są takie...ehhh...
-
-
Nie obejrzałem do końca... czasem wstyd mi za to że jestem człowiekiem :-(((
-
A najgorsza jest ta bezsilność wobec której ( jak sądzę z tego co piszecie ) stanąłem nie tylko ja ale i każdy z was. Po obejrzeniu tego materiału, a raczej jego części bo reszty nie potrafiłem... z całego serca całą duszą coś rwie mnie żeby coś zrobić... krzyknąć dość, zaprzestać temu... ale wiem że nic nie zrobię, ni potrafię, nie mam jak... wiem to przez cały czas ;-(
-
ja ten film rozprowadze w szkole niezh zoabcz cwaniacy i baby a sa takie troche mnie to wyniesie ale warto
-
Cieszy mnie, że film został tak przez Was przyjęty... zastanawiałem się czy go umieszczać bo jest hardcorowy... ale widzę, że dobrze zrobiłem... moim zdaniem jaknajwięcej ludzi powinno to zobaczyć !!
Uprawnienia umieszczania postów