Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: jakie zwierzę?

jakie zwierzę?

Bardzo chciałabym hodować jakieś zwierzę terrarystyczne ale nie wiem, na jakie się zdecydować. Zależy mi, żeby było niezbyt wymagające w hodowli i żebym mogła je wyjmować z terra. Myślę, że w grę wchodzi tylko gad. Marzę o wężu, ale są chyba dla bardziej zaawansowanych, a co do jaszczurki to boję się, że mi zaraz ucieknie - są takie szybkie. Którko mówiąc jestem w kropce i liczę na Waszą podpowiedź!
    pozdro
    Bazia

Re: jakie zwierzę?

Moim skromnym zdaniem węże są mniej wymagające (w zależności od gatunku) A kameleony nie są znów takie szybkie Najlepiej kup sobie zbozowke albo gekona lamparciego.

_INVISIBLE_
    Guest

Po co chcesz wyciagac je z terra....???, zeby przytulac..?? jak tak chcesz tak robic kup kotka sobie one to baardzo lubia. Ja takiego zachowania wobec terrarysty nie popieram , poniewaz jest to zwierze terrarystyczne, ktorego miejsce jest w terrarium,a nie na rekach czlowieka. Roznie to moze sie skonczyc np. ucieczka, upadkiem lub czyms innym

dr Robert
    Guest

Zdecydowanie polecam chomika. Co prawda nie jest to gad, ale prędzej nadaje się do funkcji jaką od niego oczekujesz.

nie wiem dlaczego śmiejecie się z dziewczyny..
    Bazia8 napisała posta po ty by ktoś jej pomógł, a nie pisał o kotkach czy chomikach

Ja proponuję, żebyś poczytała sobie opis legwana, co prawda jest baaaaaaaardzo wymagający, ale dobra i cierpliwa opieka daje rezultat w postaci bardzo miłego i duuuuużego smoka mogącego spokojnie spacerować po mieszkaniu..

wiem z autopsji

jey
    Guest

a ja was wogule nie rozumiem co wy pierdzielicie dla zwierzaka to duza frajda moc sobie pozwiedzac nowe terytorium a nie ciagle w terrarium siedziec oczywiscie nie wszystkie gatunki sa ufne do czlowieka i sa gotowe na spacery ale ja mam gekona lamparciego POLECAM!! i on sam wchodzi mi na reke i sobie wedruje nie mowie tu o glaskaniu ale ja lubie jak mge zwierzaka dotknac poogladac a nie tylko gapic sie w szybe jak w telewizor....

ja proponuję kupić literaturę terrarystyczną w której będą przedstawione informacje o wężach i jaszczurkach oraz poczytać opisy i strony www wziąść kartkę coś do pisania i wypisać jakie argumenty przemawiają za wezem a jakie za jeszczurkom następnie zakupić terrarium i zakupic zwierze.

Pozdrawiam
    Serpent

PaWeL^
    Guest

czesc

Jey - nie wszystkie gadziory lubią opuszczać swoje terra, jest to dla nich sters, mogą się wyziebić, poniewaz temp. panująca w terra jest (zazwyczaj) dużo większa niz w mieszkaniu !!

meg11 skad masz gwarancje ze jesli ktos kupi lega to bedzie on przemilym gadziorem ktory sobie bedzie mogl spacerowac po mieszkaniu? Pamietac nalezy ze nie kazdy legwan da sie oswoic, stopien oswojenia zalerzy przeciez głownie od charakteru zwierzaka!!! zamiast milego jaszczura bedziemy mieli w domu poltora metrowego potwora ktory bedzie trzaskal ogonem ledwo ktos wejdzie do pokoju...... a co do Bazi8 jesli chcesz miec gada duzo nie wymagajacego i niezbyt szybkiego to proponuje żółwia lądowego- przemiłe zwierzaki;>>> A jak juz konkretnie chcialabys cos z jaszczurek to na poczatek polecam gekona lamparciego, najlepiej jakbys przeczytała opisy zwierzat wtedy bedziesz mogla sobie cos odpowiedniego wybrac;>>>

Uprawnienia umieszczania postów