Panowie czy to nie jest tak że kogoś tu zrzera chora ambicja, wyjaśnijcie mi po jak cholere tworzyć własną stronę jeżeli można opublikować dokładnie to samo na już istniejącej. Co to za różnica czy np. Wiciu boski (Tu ukłony w stronę tego autora nie znam osobiście ale dużo sie dzięki niemu dowiedziałem) stworzy własną stronę czy prześle opisy gatunków nookowi, który je opóblikuje? Tu wchodzą w grę tylko względy ambicjonalne, no bo przeciesz nie finansowe na portalu terrarystycznym nikt raczej majątku nie zbije. Po co współpraca pomiędzy witrynami jak można zebrać wszystko w jednym miejscu. Wiem wiem zaras rozlegnom sie krzyki że monopol itd. Ale z tego co wiem to Nook raczej namawia do publikacji niż je blokuje więc o żadnym monopolu nie ma mowy. No ale jak ktoś lubi powielać informaje w kilku miejscach to już jego sprawa. Sam odwiedzałem dawniej wiele portali ale odkąd znalazłem ten przestałem w ogóle logować sie gdzie indziej, nigdzie nie ma tyle wiadomości i tak permanentnej aktualizacji. Zamiast bezsensownie kłapać dziobem zabieżcie sie lepiej do roboty i zaniast opisywać gatunek już opisany zbieżcie coś na temat tego którego nie ma. Tylko na litość boską piszcie zredagował na podstawie literatury, a nie opracował czy nie daj boże autor. Jak wasza praca oganiczała sie do zebrania pracy innych w jednym miejscu to nie podpisujcie sie jako autor PROSZE!