-
Re: gratuluje
SNAKES napisał(a):
> Chodzi mi przede wszystkim o dobro zwierząt, a obserwowana
> przeze mnie wojna między portalami (czytałem ostatnio pewne
> forum, dlatego słowo "wojna" jest całkiem uzasadnione) wcale
> się temu nie przyczynia.
powiedziałbym nie możność dogadania się i to wogole nie szkodliwa. Ja współprace widze jako wzajemną reklame, a jak ktoś nie chce reklamować innej strony to co ? Przecież ma takie prawo, nie każdy musi wkońcu wspierać "za darmo" (nie koniecznie $), a jak ma ochotę to chyba dobrze (zależy jak to kto widzi)
pozatym nie ma w tym kraju ani jednego portalu terrarystycznego.
Są jedynie serwisy, portal to stwierdzenie bardzo wyniosłe, i tak na prawde żadna strona na tą nazwe nie zasługuje (cóż ale której bliżej to wiadomo).
Jesli ktoś używa takich nazw to na prawde myli pojęcia.
-
-
Ja sie nookowi nie dziwie że sceptycznie podchodzi do współpracy z innymi "autorami" stron, na szybko przejrzałem kilka z nich. I wiecie co niestety ale "autorzy" popełniają najczęściej błędy. I to bardzo poważne błędy gramatyczne. Zapominają o cudzysłowach na początku i końcu swych wypowiedzi. Pomijając już dobre wychowanie ale póblikacja nawet w sieci czyjejś pracy i podpis opracował tu imie i nazwisko to nie jest piractwo tylko kradziesz. Tak sie składa że znam starsze pozycje literatury polskojęzycznej na pamięć, książek było wtedy niewiele więc czytało sie je w kółko, mówie o wczesnych latach osiemdziesiątych, mógłbym napisać tu adres www i nazwisko tego złodzieja, ale nie mam przy sobie książki. Dam sobie ręke obciąć żę większość opisów gatunkowych to całe frazy przepisane od kogoś znam te teksty. Najpierw wyśle maila do tego "Pana" (podpisał sie Imieniem i Nazwiskiem) aby zamieścił sprostowanie i przeprosiny. Jeżeli tego nie zrobi poprostu o tym poinformuje. Rozumiem że nie ma sensu pisać czegoś co ktoś już kiedyś dobrze napisał, ale po co sie pod tym podpisywać wystarczy tekst zaczerpnięty z ........... i wszystko jest w porządku.
Przepraszam to troszeczke nie na temat ale poniosło mnie. Nook to nie ta witryna potrzebuje innych to inni potrzebują ciebie.
Jesteś wielki.
-
Zgadzam się z naruszaniem praw autorskich:-((
Ale najgorsze jest to, że część "autorów" nawet nie przepisuje tekstów z książek, tylko skanuje...
A za naruszenie praw autorskich grozi 3 lata więzienia:-)
Też w dużej części rozumiem Nook'a - przyjął pewne zasady których przestrzega i tak powinni zrobić wszyscy. Kwestia tylko ustalenia swoich zasad.
A czy ta witryna potrzebuje innych, czy inni potrzebują tej witryny - ja mam inne spojrzenie. To zwierzęta potrzebują właściwej opieki a co za tym idzie terraryści potrzebują rzetelnych informacji. Oczywiście nie kosztem naruszania praw autorskich.
Pozdrawiam i proponuję wrócić do głównego wątku:-)))
-
CZeść wszystkim !
Pepre chciałbym się dowedzieć dlaczego my (adres kazdy zna) nie dorstamy tej sronie do pięt? W pewnym sensie nie szanujesz naszej pracy. Osobiście uwazam że aż tak ostra rywalizacja między stronami jest beznadzejna, jednak jak reagować na tak prowokacyjne posty Peprego? Poza tym dobrze wiesz jak, że po tabelkach są zazwyczaj szersze opisy (narazie z wyjątkiem żółwi, ale to się zmieni), ale czy Wasze opisy agamy brodatej i legwana zielonego mogą się z naszymi równać, nie sądze. Co do ściągani z ksiązek. Jest toprzypadek widoczny wszędzie, u Was na większą skalę niż u nas. Graficznie uważam, że jesteśmy tez lepsi. Inna sprawa, że ten post był czysto prowokacyjny. Pamiętaj to, że nie lubisz kogoś nie znaczy iż możesz go z nłotem zmieszać.
Pozdrawiam Patryk
P.S. I tak ten post zostanie skasowany.
-
W zupełności się z Tobą Patrykus zgadzam.
Cała ta "wojna" zaczyna być po prostu śmieszna i dziecinna zwlaszcza ze strony www.terrarium.com.pl. Niektórzy ludzie po prostu nie potrafią znieść konkurencji i chca być monopolistami- haha żeby się nie zdziwili.
Co do wypowiedzi pepre no cóż prowokacja to to co potrafisz nie???.wiem coś o tym bo sam jej teżdoświadczalem z Twojej strony. Mimo iż na początku chciałem być bezstronny ale widzę że się nie da.....
Może jak pare osób dorośnie i dojżeje to polepszy sie choć trochę w naszym gronie terrarystów.
Pozdrawiam wszystkich i życze szybkiego powrotu do zdrowia we wzajemnych stosunkach
Atrax
-
chcialbym zwrocic wasza uwage na fakt, iz pisalem ogolnie, o internecie (nie atakujac, danej strony) zarowno polskim, jak i francuskim, niemieckim czy nawet angielskim... w polskim internecie, nie ma strony z taka iloscia informacji w zasadzie o kazdym dostepnym gatunku na naszym rynku. tabelki, sa na wielu stronach i nigdy nie mowilem o jednej, jednak widze ze osoby tworzace pewna strone, rozumieja ze to wlasnie ich strona charakteryzuje sie przedewszystkim tabelkami.
moj post raczej mial przypomniec o pierwszej rocznicy serwisu, niz byc prowakacja... ale jak kto woli.
p.s. jak ktos szuka zaczepki, to dla niego kazdy argument, kazda opinia jest wystarczajaca.
-
e tam, dupa jasio ten post tez bedzie skasowany ale powiem tak ze tylko w tym serwisie korzystam jedynie z forum a tak to mi to rybka
P.S. ten post tez bedzie skasowany
-
Dajcie sobie spokoj bo to chyba nikomu nie służy
Po co patrykus piszesz jak uważasz że Twój post zniknie?
Znacie wersje z tylko jednej strony - a szkoda.
Twoje preferencje Atrax znane są od dawna
-
Panowie czy to nie jest tak że kogoś tu zrzera chora ambicja, wyjaśnijcie mi po jak cholere tworzyć własną stronę jeżeli można opublikować dokładnie to samo na już istniejącej. Co to za różnica czy np. Wiciu boski (Tu ukłony w stronę tego autora nie znam osobiście ale dużo sie dzięki niemu dowiedziałem) stworzy własną stronę czy prześle opisy gatunków nookowi, który je opóblikuje? Tu wchodzą w grę tylko względy ambicjonalne, no bo przeciesz nie finansowe na portalu terrarystycznym nikt raczej majątku nie zbije. Po co współpraca pomiędzy witrynami jak można zebrać wszystko w jednym miejscu. Wiem wiem zaras rozlegnom sie krzyki że monopol itd. Ale z tego co wiem to Nook raczej namawia do publikacji niż je blokuje więc o żadnym monopolu nie ma mowy. No ale jak ktoś lubi powielać informaje w kilku miejscach to już jego sprawa. Sam odwiedzałem dawniej wiele portali ale odkąd znalazłem ten przestałem w ogóle logować sie gdzie indziej, nigdzie nie ma tyle wiadomości i tak permanentnej aktualizacji. Zamiast bezsensownie kłapać dziobem zabieżcie sie lepiej do roboty i zaniast opisywać gatunek już opisany zbieżcie coś na temat tego którego nie ma. Tylko na litość boską piszcie zredagował na podstawie literatury, a nie opracował czy nie daj boże autor. Jak wasza praca oganiczała sie do zebrania pracy innych w jednym miejscu to nie podpisujcie sie jako autor PROSZE!
Uprawnienia umieszczania postów