Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Wybór małego psa !!!

cyclosternum
    Guest

Re: Wybór małego psa !!!

rzaden pies nienadaje sie do bloku!!!!!!!!!!
    pysy w blokaCH SIe meczą!!!!!!!!!!!!!

Moja babcia ma 3 yorki a ja ich nienawidzę, głupie wciąż szczekają,nie lubią dzieci,tchórze i jeszcze raz głupie. U jamników występuje tan problem że lubiąim sie kregosłupy rozwalać na schodach(znam 3 przypadki jamników na wózkach).Szczerze to radzę Ci się przejść do najbliższego schroniska dla zwierząt(chociażby zobaczyć) być może trafi Ci się jakaś piękna rasa,lub dostojny mieszaniec. U mnie widziałam jamnika długowłosego i wiele wiele pięknych niedużych psiaków które chętnie bym wzięła gdybym mogła. Zaleta tych zwierząt z przytulków(mimo stereotypów) bardzo się przywiązują i cieszą się ze wszystkiego, gdyż wiedzą czego nie miały i co najważniesze kochają 2 razy bardziej niż rasowce.Wiem bo miałam i rasowego i schroniskowego.może uda Ci się uratować jedno małe zatroskane życie.Pozdrawiam

A ja polecacm schronisko. Weź jakiegoś biedniejszego pieska to zobaczysz jak się mozco przywiąże do Ciebie. Znam pare osób co brali najmarniejszego i najbrzydszego psa. Te psy teraz są po prostu cudowne! Naprawdę warto!

morda już CIę lubię

Schronisko to miejsce gdzie są najwierniejsze psiaki. Coprawda na początku się boją Ja mam pieska znajdę - moja siora przyniosła w zime przy -20 stopniach bo ktoś przy szkole wyrzucił z samochodu. Piesek jest boski i mam go juz 8 lat. Wierny jak cholera i nie ucieka itp.
    Ja polecam pieski "po przejsciach" - wtedy sa najlepsze i najukochańsze

Brawo stary! Wreszcie ktos cos madrego napisal. Po co komu psy za 1000-2000? To jest glupota. Przeciez jest tyle fajnych psiakow dookola, za darmo, za symboliczna zlotowke... Ja mam kundelka, mialem i miec bede. Zadnego rasowca! Nie ma nic lepszego niz kundelek. Duzo madrzejszy od wiekszosci rasowcow z ktorymi mialem do czynienia, nigdy (a mam ja, bo to ona, przeszlo 8 lat) nie byla chora. Do weta chodzi sie z takim kundelkiem raz od dzwonu na szczepienia. Ogilnie jest swietna i nic jej nie przebije.

ja swojego Piffka mam już ze sobą 12 lat, znaleźliśmy go na przystanku zabiedzonego jak 7 nieszczęść, prawdopodobnie ktoś go wyrzucił z domu. teraz wychowuje mopsa Bronka

Double ja tam mówiłem, że ja nic nie czuje żeby śmierdziały;p Ale inni czasami mówią, że śmierdzą (szczególnei z japy) A karmie je różnie. Na obiad często dostają taką kaszke albo ryż z kaawałkami mięsa i ważywami podobno zdrowo
    A co do weta to neistety moje 2 zawsze miały jakieś problemy:
    -krwawiąca fałda
    -gryczoł w tyłku wydzialejący obleśny zapach( nie tylko mopsy to mają żeby nie było to zwykął choroba która może dorwać każdego psa)
    -mini gózy im wyskakują
    - dodatkowe porchy na lnienie ( wszędzie są włosy)
    -I inne przypadki

Ale niech was to nieodstrasza mopsy to podstawa Kupcie od razu 2 bo inaczej jak zostanie sam w domu to będzię tęsknił:P

Aha i psy te mają kłopoty często z sercem ( jeden czarny mój pierwszy zresztą umarł z tego powodu)i szybko się męczą i w lato nie wytrzymują przebywania w upale

Ale powiem to jeszcze raz ile by tych " niedopatrzeń" nie było mopsa mieć trzeba No nie Double ?;p

Kup sobie doga argentyńskiego, to najpiekniejsze psy na swiecie. A tak powaznie to polecam jakiegos malego kundelka.

Uprawnienia umieszczania postów