-
Re: Serwis pirotechniczny
Ludzie co wy tu wypisujecie!! Zpirotechnika t jest tak ze trzeba zaczac od poczatku!! Czyli najpierw zacznijcie saletra+cukier w roznych stosunkach wagowych roznej granulacji i postaci pozniej proch czarny i mozecie zaczac cos z tego tworzyc.
A jak widze jak ktos to robil sobei ostatnio "swiece dymna" (choc tego sie tak nazywac nie powinno) chce zrobic HMTD to szkoda mi tej osoby:/ bo bez raczek (w najlepszym wypadku) juz sie tu naforum nie pojawi.
P.S.Z kim moge pogadac o piro tak na np: gg (bo lubie:P)
Jesli ktos ma jakies pytania co do piro to moge pomoc.
-
wh6fxe zaczynałem os saletry z cukrem(paliwo karmelkowe,wulkany, świce dymne), potem proch czarny (wulkany, petardy, mozdierze), chloran potasu i nadmanganian a potem wziołem sie za HMTD i ANFO.
Jesli zachowujesz wszystkie normy bezpieczeństwa przy upychaniu HMTD w spłonce (namaczasz do denaturatem lub innych świństwem) to nie ma prawa sie nic stac.
Tak wiec nie pokazuj tu swoich mądrosci bo wszyscy zaczynaja z piro od saletry z cukrem a kończą najczęściej na ANFO.
-
To akurat nei bylo do ciebie bo widzialem ze piszesz sensownie ale zauwaz to ze duzo jest takich osob ktore chca odrazu dojsc na skroty do jakichs wielkich efektow a tak w pitorechnice NIE MOZNA!!
Na czym robiles petardy :>?? Bo mnei glownie to kreci:>??
Jaki korpus zatyczki lont dziura na lont i mieszanina pirotechniczna
-
Jszcze jedno co do ostroznosci jeli sie zacznie odazu od czegos "twardszego" to nei zdazy sie tego nabyc i dana osoba moze uwazac ze zachowuje wszystkie srodki ostroznosci a wcale tak byc nie musi.
-
Uprawnienia umieszczania postów