-
Re: fizyka;/;/
a ja będę upierdliwy i powiem że to nie jest serwis 'rozwiążmizadanie.com.pl' !!!! Rozumiem że raz na czas ktoś coś tam ma, zwróci sie o pomoc... ok. Ale ostatnio to co drugi post dotyczy czyjegoś zadania, referatu i pochodnych. Pamiętajcie że to nie nasze (forumowiczów) zadania tylko wasze, wy macie sie nauczyć ich rozwiązywać.
-
To ja znowu się przyczepię :>
Polskie pociągi nie osiągają średniej prędkości 160 km/h Jest to prędkość maksymalna. Z tego co pamiętam, to obecnie dwie lokomotywy są zbudowane na 160km/h: EP09 i EP05. Tak w ogóle mało jest odcinków torów przystosowanych do jazdy z tą prędkością. Najczęściej pociągi jeżdżą 120km/h i 100km/h.
-
tak Madey mało jest tych tras bo bodajże tylko:
Kraków - Warszawa
Poznań - Warszawa
Warszawa - Gdynia
Wrszawa - Szczecin
chyba tyle, tak mi sie wydaje
jednak ja tam wole Elektryczne osobówki (np. EN57 bądź EN71), gdzie pociąg rozwija średnią prędkość 30 km/h, i jak konduktor nie patrzy to można w czasie jazdy drzwi otworzyć tą dźwignią, od awaryjnego otwierania nad drzwiami, i tak jechać
-
rzeczywisci powinno byc:
a= V/t * (1/v) lub
a=V/t :V
w jednym i drugim przypadku to jest to samo
poprostu literowka zle sobie z kartki przepisalem
-
Jest jeszcze mniej, niż wymieniłeś - jednak planowano budowę szybszego odcinka na trasie Gdańsk - Warszawa. W załączniku jest mapa prędkości.
Uprawnienia umieszczania postów