-
Re: a Mama mówiła ze to ja jestem dziwny bo mam ptaszniki :)
a np mieso tak popularnego kurczaka wiele razy gotowalem smazylem i najrozniejsze rzeczy robilem i nie wydaje mi sie zeby sie kurczylo???????
hmmm czy ktos mysli inaczej?????? czy ja tego niedostrzegam????? choc faktycznie pod tym katem nie obserwowalem nigdy ale jak sobie te wszystkie razy przypominam ze nie kurczylo sie jedynie sie zmienialo w smazony pieczone czy b zadko gotowane... myle sie???? kurczak sie kurczy????
-
No nie gadaj stary ze ci sie mieso kurczaka podczas smarzenia nie kurczy. Bo u mnie zawsze. Robi sie takie biale, a same kosteczki sa mniejsze (bo mieso zawsze w kosteczki kroje).
-
swir
-
no ja dziele jedynie na klasyczne kawalki typu: udo, piers, noga i takie tam - i jakos teraz nie mam pewnosci czy sie kurcza - z tych stron z ktorych przylegaja do brytwanny to sie przysmazaja i tam moze faktycznie mieso wysuszajac sie kurczy najwyrazniej...
Ale wiecie co?? - racja!!!! Ja po prostu niegdy na to specjalnej uwagi nie zwracalem a nie zauwazalem jakichs tego typu zmian bardziej dbalem o to by sie np nie przypalalo i bylo dobrze wysmazone... ale przy innych miesach zauwazam to bardzo wyraznie: np boczek ("bekon" cholerna amerykanizacja...)
Ale jak teraz pomysle o tych "kurczakach z rozna" (ktorych swoja droga nienawidze...) to biarac poprawke na to ze i tak zwykle takie rachityczne tam biora to jednak zawsze sa takie male po tym "roznowaniu" (i kauczukowe w srodku hahahahahahaha)
-
-
ja kilka razy jadlem zywe swierszcze nie są zbyt smaczne ale za to jakie pozywne
-
Podzielam zdanie Krzysztofa i Double sa pycha:P.........
Uprawnienia umieszczania postów