-
Re: Powrót z Mistic Festiwal
A no bestia była fajna
Ale zapomniałes dodać jeszcze o głowie Ediego która wyłoniła sie na scene:P
Stary w kazdym straganie w którym były butelki z mienralna, woda kosztowała 15zł.
Ja stałem na początku przy prawym rusztowaniu (tym na którym były 3 reflektory z tyłu) a potem przy lewym rusztowaniu, tam była lekka górka i było widac wszystko idealnie.
PS. Hehe o tym to nie wiedziałem z enie mozna wnosic picia, ludzie by tam popadali:/
-
Ironi zagrali zajebiscie, ale brakowalo mi tylko Fear of the dark NW jak dla mnie to jedno wielkie gowno z wyjaca dziwka(bez obrazy dla ich fanow) Ogolnie bylo git, tylko ceny mnie zabily. Ta woda za 15zeta i kielbasa z tesco za 10zl... Eee szkoda gadac.
Jesli mam porownac do Metallici na ktorej bylem rok temu to jest remis. Metallica zagrala same zajebiste utwory ze wszystkich plyt, Ironi tego nie zrobili, ale za to byl zajebisty show. To wszystko jesli chodzi o zespoly.
Sprawy organizacyjne :/ Jak to w polsce - kicha. Pojebana ochrona, scena za niska -trudno bylo cos zobaczyc z daleka, brak telebimow!!
-
A i jeszcze po scenie biegały diablice jak grali Ironi:]
-
ironkapela napisał(a):
>NW jak dla mnie to jedno wielkie gowno z wyjaca
> dziwka(bez obrazy dla ich fanow)
Hmmm a co miales ja ,ze mowsz,ze jest dziwka ?? Zawsze mi sie wydawalo ,ze dziwki zarabiaja pewna czescia ciala a nie spiewem.W kwesti wokalnej to zapewniam Cie ze Dickinson moze za Tarja mikrofony nosic,bo ona nie jest naturszczyk jak Dickinson tylko posiada wyksztalcenie muzyczne :] Nie jestem wielkim fanem Nightwish, czasami slucham jednak nie lubie takiego zachowania. Dziwicie sie potem ,ze maja nas za brudasow i prostakow - po takich tekstach nie ma sie czemu dziwic.Jesli czegos nie lubisz to wyraz to w inny sposob niz poprzez epitety typu "dziwka".Wielkim fanem Ironow tez nie jestem,ale na moj szacunek zasluguja i choc wielce mi sie nie podoba ze sluchaja ich glownie "mlodzi gniewni",ktorzy jak powstawaly "Iron Maiden" i "Killers" robili kupe pod siebie,a pierwsza plyta jaka uslyszeli byla "Brave new World" i uwazajacy Ironow za 8 cud swiata,bo klapki nie pozwalaja zobaczyc dalej :].Swoja droga dla wielu starych fanow metalu zespol Iron Maiden jest bardziej firma niz kapela. Co do Mystic to dziwne jest,ze 2 lata temu tez gralo Iron Maiden jako glowna gwiazda tego festiwalu...O tegorocznym slyszalem opinie o skopanym naglosnieniu co jak na range takiego festiwalu uwazam za skandal...:]
-
No dobra moze z ta dziwka to przesadzilem. Poprostu nienawidze tego typu zespolow. Nie nawidze takiego wokalu. Moze niektorzy uwazaja ja za jakas boginie wokalu, lecz dla mnie ona nie potrafi spiewac. Drze pape i tyle Pozdro
-
ironkapela napisał(a):
> No dobra moze z ta dziwka to przesadzilem. Poprostu nienawidze
> tego typu zespolow. Nie nawidze takiego wokalu. Moze niektorzy
> uwazaja ja za jakas boginie wokalu, lecz dla mnie ona nie
> potrafi spiewac. Drze pape i tyle Pozdro
No przedsadziles i to bardzo.Moze i nie lubisz takiego wokalu(masz prawo) jednak jest gro osob ,ktore takie cos uwielbia np. ja :P. Wez pod uwage,ze takze nie kazdy lubi wokal Dickinsona i ogolnie Iron Maiden np. ja tez,ale jak pisalem wczesniej maja u mnie wielki szacun za to co zrobil dla metalu,jednak teraz troche jak dla mnie odbiegaja od tego co robili kiedys :P Mam tu cos specjalnie dla Ciebie - "Tarja Turunen,obecnie zamieszkała w Kuopio w Finlandii. Urodzona 17 sierpnia 1977 r.Śpiewać zaczęła za namową swojego nauczyciela, zaczęła także brać prywatne lekcje gry na pianinie kiedy była w młodszych klasach szkoły podstawowej.Po skończeniu podstawówki zaczęła nauke muzyki w wyzszej szkole w Savonlinna na profilu śpiewu klasycznego i muzyki teatralnej.Później poszła do akademii w Sibelius żeby uczyć się muzyki kościelnej.Teraz Tarja specjalizuje sie w śpiewie klasycznym."
Jesli wg. Ciebie ona nie potrafi spiewac to chyba slon nadepnal CI na ucho :P Nie trzeba byc znawca ani wielkim fanem zeby stwierdzic,ze ma potencjal i to wielki,a to ze sa gusta i gusciki lub po prostu fanatyzm to juz inna sprawa.
-
To ze ktos uczyl sie spiewac nie oznacza ze umie to robic Kolesie z Just 5 tez uzyli sie w szkolach muzycznych
P.S
Dobra koniec drazenia tematu. Przesadzilem :P
Uprawnienia umieszczania postów