ironkapela napisał(a):

> No dobra moze z ta dziwka to przesadzilem. Poprostu nienawidze
> tego typu zespolow. Nie nawidze takiego wokalu. Moze niektorzy
> uwazaja ja za jakas boginie wokalu, lecz dla mnie ona nie
> potrafi spiewac. Drze pape i tyle Pozdro

No przedsadziles i to bardzo.Moze i nie lubisz takiego wokalu(masz prawo) jednak jest gro osob ,ktore takie cos uwielbia np. ja :P. Wez pod uwage,ze takze nie kazdy lubi wokal Dickinsona i ogolnie Iron Maiden np. ja tez,ale jak pisalem wczesniej maja u mnie wielki szacun za to co zrobil dla metalu,jednak teraz troche jak dla mnie odbiegaja od tego co robili kiedys :P Mam tu cos specjalnie dla Ciebie - "Tarja Turunen,obecnie zamieszkała w Kuopio w Finlandii. Urodzona 17 sierpnia 1977 r.Śpiewać zaczęła za namową swojego nauczyciela, zaczęła także brać prywatne lekcje gry na pianinie kiedy była w młodszych klasach szkoły podstawowej.Po skończeniu podstawówki zaczęła nauke muzyki w wyzszej szkole w Savonlinna na profilu śpiewu klasycznego i muzyki teatralnej.Później poszła do akademii w Sibelius żeby uczyć się muzyki kościelnej.Teraz Tarja specjalizuje sie w śpiewie klasycznym."

Jesli wg. Ciebie ona nie potrafi spiewac to chyba slon nadepnal CI na ucho :P Nie trzeba byc znawca ani wielkim fanem zeby stwierdzic,ze ma potencjal i to wielki,a to ze sa gusta i gusciki lub po prostu fanatyzm to juz inna sprawa.