-
pomocy! matematyka znowu do poprawy :D
witajcie wiec rosze was o mala przysluge. mam napisac jakis fajny referacik najlepiej o jakims zagadnieniu matematycznym ale nie o Pitagorasie ani o Talesie. tak wiec moze macie jakies fajne tematy lub jakiegos gotowca ;p.
-
Re: pomocy! matematyka znowu do poprawy :D
Może coś z tej strony: http://www.open-mind.pl/Ideas/LiczbyM1.htm np. Ciąg, proporcja
Fibonacci'ego. Nie lubie matematyki, mam zagrożenie ale w sumie dość ciekawe.
-
napisz o złotym podziale (divina proportio). Naprawde fascynujace zagadnienie, jak dobrze poszukasz to nawet w ludzkim ciele znajdziesz kilka "złotych podziałów" np. długosc całej ręki podzielona przez długość od czubków palców do łokcia
-
yeter o ciągu Fibonacciego troche pisało w książke "Kod leonarda Da vinci" bardzo ciekawa książka.
-
hehehe, wiem wiem, pochłonolem w jeden weekend. Teraz chce Anioły i Demony kupić ale cos nie moge sie zebrac.
-
jedynie co mnie jakso zniecheca do aniołó i demonów to to że to jest mniej wiecej to samo, jedyne co to zmienia sie fabuła i niektóre postacie ale mimo to i tak mam zamiar przeczytam.
-
dzieki tomek125 spoko temacik jak zapytalem matematyka czy to dobry temat to powiedzial ze nawet nie wie kto to jest hehe mysle ze zalicze ta rombana matme
-
Brown popełnil kilka bledów, napisal bodajze ze ciąg rozpoczyna sie 1, 1, 2,... a naprawde powinno być 0, 1, 2,...
Uprawnienia umieszczania postów