-
zlamana reka
chce tylko zapytac ile trwa regeneracja kosci zlamanej 5 cm przed nadgarstkiem po stronie kciuka, co przyspieszy regeneracja?? jakas dieta? ile dni po zdjeciu gipsu moge trenowac np. na scianie do spinaczki w hali-to jest moje pierwsze zlamanie wiec pytam-chodzi glownie o sposoby szybkiej rehabilitacji---wola dazenia ku zdrowiu jest
-
Re: zlamana reka
zalezy od tego jakie to złamanie. pij mleko, jedz jogurciki, wapń Ci będzie potrzebny(bądź na słonku sporo - wit D...). jesli to nic poważnego to z 3 tygodnie w gipsie będziesz, później jeszcze z 3 powinieneś odczekać zanim zaczniesz obciążać rękę, ale wszystko zalezy od rodzaju złamania i możliwości twojego organizmu.
-
oj gdzies przez 2miechy niebedziesz mugł sie wspinac ;/ jedz i pij duzo nabiału i ogólnie zdrowo to napewno jakos pomoże
-
ja miałem złamanego palca u nogi i 2 miesiace w gipsie :| ale troche z mojej winy
zajebiscie przyspiesza zrastanie magnetronic i laser (nagrzewanie) i jeszcze cos tam jest ale niepamietam... po pierwszych zabiegach bardzo duza poprawa;];]
napewno nie pozałujesz tych zabiegow... nie wiele kosztuja a pomagaja naprawde duzo
co do mleka i innych dupereli to piłem prawie litr dziennie i nic mi to nie dało
podobno za to bardzo dobre sa gotowane nogi z indyka...
zdrowiej.i.zrastaj sie szybko
Pozdro
-
ja miałem 3 razy złamana ta sama reke w przedramieniu , przed łokciem i w nadgarstku , powiem Ci że nabiał mało pomaga , ale podobno pomaga jedzenia mięsa z takim jakby klejem . Niewiem czy to przypadkiem nie cielęcina ?
-
najlepszym rozwiazaniem jest kupić koktajl firmy herbalife i jesć 3 razy dziennie.bardzo pomaga.kiedys 2 miesiace przed waznym koncertem gitarowym pękła mi kośc w nadgarstku i kupilem pare takich koktajli i pomoglo miesiac przed koncertem zaczalem normalnie ciwiczyc.Cena za 1szt to ok. 120-130zł.Pozdro
-
to że mało wam mleko czyli wapń pomaga to nie wiem - pomaga i to duzo tylko ze nie w sprawnosci fizycznej ale w odbudowaniu kości.
-
I jednoczesnie duzo slonca
-
mleczko, jogurciki, wapń w tabletkach niewiele Ci pomogą. Nie przyspieszysz zrastania kości. Za miesiac bedzie OK.
-
Tak jak doradzil Ci Azzurreess i Olekl gotuj galaretki z kosci ( nogi cielece / wieprzowe /drobiowe i jedz, to sprzyja szybkiemu zrastaniu zlamanych kosci.
Pozdrawiam
[gadzinka]
Uprawnienia umieszczania postów