-
problem
na stronce mam tło obrazkowe. Tylko że ono jest ciemne i nie wime jak zmienić kolor czcionki na jasny żeby było cokolwiek widac
-
Re: problem
przypuszczam że chodzi o html, tak więc generalnie najlepiej od razu ustalić kolor czcionki dla całej strony w sekcji body, np.:
< body text=green > <font color="green">coś tam na zielono</font> < /body >
a jakies fragmenty tekstu, ktore maja być innego koloru ująć w taki znacznik
< font color="blue" > <font color="blue">a ten tekst będzie np niebieski :P </font> < /font >
... po nawiasie " < " i przed " > " nie może być spacji, tutaj dałem bo musiałem ...
-
no tak tylko ze w sekcji body ustawiam < body background=tło.jpg >
Ale bede musiał zrobić < font color="kolor" > < /font >
-
no to napisz tak:
< body background="tło.jpg" text="kolor" > i bedzie dobrze.
-
saurus dzieki udało sie
Juz tak próbowałem tylko żed dawałem text przed background i nie działało.
-
Bo wazny jest cudzyslow. Jakbys zamiast < body background="tło.jpg" text="kolor" > wpisal < body background=tło.jpg text=kolor >, to on szukalby pliku tla o nazwie "tło.jpg text=kolor", cudzyslow jakby to oddziela
-
kolejny problem:/
wszystko zrobiłem ok. na podgladzie wszystko wygladało tak jak chce ale jak wysyłam na serwer i właczam stronke to nie działa:/ nie ma tego obrazka jest tylko białe tło:/
tak mam to zapisane:
< BODY background=tło.jpg text=#6FF336 >
zdjęcie tłowysłałem na serwer i nic:/
-
w przeglądarce wyświetla mi np :
http://www.dreamtheater.za.pl/labrie.jpg
ale nie wyświetla
http://www.dreamtheater.za.pl/tło.jpg
tak jakby go tam nie było, a raczej nie jest to kwestia praw dostępu.. hmm a zmień może tło na tlo tak żeby w nazwie nie było ł, choć nie wiem czy to coś da
i skasuj tę kropke po jpg -> src=portnoy.jpg. bo zdjęcia nie chce wyświetlić w galerii
-
no włąsnie nie wiedziałem czemu sie nie wyswietlają te fotki:/ zaraz spróbuje
-
zmień "tło" na "tlo"
sprawdz czy rozszerzenie nie jest .JPG a ty nie wpisujesz z małych .jpg ja tak kiedys mialem i tez mi nie wyswietlalo
Uprawnienia umieszczania postów