Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: problem

Mieszany widok

problem

na stronce mam tło obrazkowe. Tylko że ono jest ciemne i nie wime jak zmienić kolor czcionki na jasny żeby było cokolwiek widac

Re: problem

przypuszczam że chodzi o html, tak więc generalnie najlepiej od razu ustalić kolor czcionki dla całej strony w sekcji body, np.:

< body text=green > <font color="green">coś tam na zielono</font> < /body >

a jakies fragmenty tekstu, ktore maja być innego koloru ująć w taki znacznik

< font color="blue" > <font color="blue">a ten tekst będzie np niebieski :P </font> < /font >

... po nawiasie " < " i przed " > " nie może być spacji, tutaj dałem bo musiałem ...

no tak tylko ze w sekcji body ustawiam < body background=tło.jpg >
    Ale bede musiał zrobić < font color="kolor" > < /font >

no to napisz tak:
    < body background="tło.jpg" text="kolor" > i bedzie dobrze.

saurus dzieki udało sie
    Juz tak próbowałem tylko żed dawałem text przed background i nie działało.

Bo wazny jest cudzyslow. Jakbys zamiast < body background="tło.jpg" text="kolor" > wpisal < body background=tło.jpg text=kolor >, to on szukalby pliku tla o nazwie "tło.jpg text=kolor", cudzyslow jakby to oddziela

kolejny problem:/
    wszystko zrobiłem ok. na podgladzie wszystko wygladało tak jak chce ale jak wysyłam na serwer i właczam stronke to nie działa:/ nie ma tego obrazka jest tylko białe tło:/
    tak mam to zapisane:
    < BODY background=tło.jpg text=#6FF336 >

zdjęcie tłowysłałem na serwer i nic:/

w przeglądarce wyświetla mi np :
    http://www.dreamtheater.za.pl/labrie.jpg

ale nie wyświetla
    http://www.dreamtheater.za.pl/tło.jpg
    tak jakby go tam nie było, a raczej nie jest to kwestia praw dostępu.. hmm a zmień może tło na tlo tak żeby w nazwie nie było ł, choć nie wiem czy to coś da

i skasuj tę kropke po jpg -> src=portnoy.jpg. bo zdjęcia nie chce wyświetlić w galerii

no włąsnie nie wiedziałem czemu sie nie wyswietlają te fotki:/ zaraz spróbuje

zmień "tło" na "tlo"
    sprawdz czy rozszerzenie nie jest .JPG a ty nie wpisujesz z małych .jpg ja tak kiedys mialem i tez mi nie wyswietlalo

Uprawnienia umieszczania postów