Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Człowiek i wycinka lasów...

Mieszany widok

Człowiek i wycinka lasów...

No więc przed chwilom wróciłem z spaceru , niestety nie sam ... Poszedłem jak zwykle w las poobserwowac przyrode , jak to u mnie bywa zwierzaków było mnóstwo No i ide , ide aż rzezyłem szok ... ludzie , piły , samochody i cały sprzęt do wycinki lasów ... podchodze blizej nagle zwaliło się ogromne , zdrowe drzewo które po drodze poprzewracało mnóstwo spróchniałych , pełnych dziupli ... No i własnie , w jednym znajdowała się pełne młodych dzięciołów dziupla z czwórki młodych 3 zgineły ... jeden jest cały i zdrowy (jeżeli mozna tak powiedzieć) ... jest aktualnie u mnie w sztucznym gniazdku , nie wiem co z nim zrobić ... czy są jakiekolwiek szanse odchowania malucha ? czy jedyne co zostało to śmierć u moich zwierzaków ?? Poradźcie co i jak ...

cage
    Guest

Re: Człowiek i wycinka lasów...

szanse są duże, napewno mozna go odratowac dawaj mu jakąś malutka pokrojona wołowine czy cos takiego, cos do picia i dobrze go pilnuj przed kotem czy psem.
    moja siostra wiele ptaków tak uratowała.

P.S. - dzisiaj o 6:00 obudził mnie ptak który wleciałw szybe od balkonu i spadł na balko, lezał jakies 30sekund po czym wstałem i chciałem zabrac go do chaty jak podszedłem to odleciał, wczesniej pewnie był ogłuszony.

Naszczęscie nielubie futrzaków i zadnego nieposiadam ... a mięsko juz sie rozmraza

cage
    Guest

no to good, jak jest mały to mozesz dac jakis rozmoczony chlebek, albo jakieś muchy, albo idź pokopac do ogródka i załatw maluchowi DŻDŻoooooooooWNICeee ;D
    do picie pewnie woda jakaś, i sprawdź czy nie jest jakiś połamany.

stosuj się do powyższysz polecen to powinno zadziałać ;P ;D

Ok , maluch nakarmiony , napojony w cieplutkim gniazku mam teraz 4 dni wolnego to będzie miał opieke non stop później szkoła to opieke przejmie starszy ... po operacji jest to sie nudzi w domu 3mcie kciuki

A jutro wielkie poszukiwanie gąsiennic itp albo kupoie mu białe robaki i będe uśmiercał przed podaniem

cage
    Guest

jak mu podasz taką dżdżownicęę z ogródka będziesz miał większą satysfakcje ;D

pozdrów starszego, żeby wracałdo zdrowia ;P ;P ;P a dziubek też niech się szybko kuruje ;D

A no zapomniałem napisać że jest już taki średni zaczynają mu piórka wychodzić i ma juz otwarte ślepka .... nakarmiony , juz więcej niechce ... najbardziej denerwujące jest to ze dzięcioły ciągle piszczą , jak ide przez las to wiem w której dziupli są dzięcioły bo wszystkie młode piszczą od rana do nocy

TylerPL
    Guest

Smutna sprawa... ale dobrze że tego jednego chociaż masz... Opiekuj się nim dobrze i dawaj zróżnicowany pokarm, a nie samo mięso

cage
    Guest

no to masz spokój jednym słowem, ze świerszczy na dzięcioła ;D
    jak już jest taki średni to sobie poradzi, tylko że jest jeden problem :/
    jak bedziesz go ratował w chacie przez np miesiac czy tam iles i wypuscisz go na wolnosc to inne ptaki czują ze ten był dotykany przez cżłowieka i mogą go zabić, ja tak miałem z kafką, niewylatywała poza granice mojego płotu,była u mnie całe lato, jak wyjechałem z rodzicami na wakacje to chyba chciała nas szukac i gdzieś zginęła i przyjechalismy bo jej nie było, a była oswojona straszni, chodziła sobie po domu jak nigdy nic, nawet kot jej nic nie robił ;D

Zróżnicowany pokarm to będzie mieć bardzo , tylko dzisiaj mięsko dostaje bo nic innego niemam ...

Uprawnienia umieszczania postów