Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Program do przesyłania

Mieszany widok

Program do przesyłania

mozecie dac jakis program(nazwe) i link do sciagniecia najlepiej ktorym moge komus przesłac film (16mb)?? on tez taki program sciagnie(ten ktos)-i jakas instrukcje jak to zrobic?? cos o DC++ słyszałem ale nie wiem dokładnie

ironkapela
    Guest

Re: Program do przesyłania

Przeciez mozna wyslac przez gg

Louis Cypherr
    Guest

Polecam Tlen.
    Jest o wiele lepszy, niż GG.

jak chcesz go wyslac poczta to zainstaluj sobie np. winrara i mozesz go spakowac albo podzielic na kawalki i tez bedzie
    pozdro

Jak dasz rade przeslac go komus przez dc++, to przez gg tez dasz rade.

Ale ja mam o wiele lepsza metode.
    Wejdz sobie na www.edysk.pl
    zarejestruj sie tam. Dostaniesz konto (internetowy dysk), na ktory bedziesz mogl sobie wrzucac pliki do 25 mb (jest dzienny limit transferu). Pozniej podajesz swoj login i haslo koledze i kolega wchodzi i sobie sciaga pliki.
    Przyznam, ze to chyba najlepszy sposob przesylania, jaki do tej pory spotkalem (przynajmniej miedzy osobami, ktore sa za firewallami).

Nie mam pojecia na jakiej zasadzie to dziala, ale program Skype omija firewalle! Tak jak nikt nie mogl mi przeslac pliku zadnego przez gg ani tlena (obie strony za firewallem wlasnie) tak przez Skypa szlo az milo, z maxymalna predkoscia Generalnie programik jest super.

Louis Cypherr
    Guest

Atrax, ta metoda ma jedną wadę i jedną zaletę.

Wadą jest to, że czas poświęcony na przesłanie tego pliku się wydłuża (najpierw czas wrzucania pliku a później czas jego pobierania, podczas gdy przy połączeniu p2p czas pobrania <==> czas wysyłania.

Zaletą z kolei jest to, że przy korzystaniu z eDysku nie jest konieczne, aby obie osoby były w tym samym momencie podłączone do Sieci.

Ja od jakiegoś czasu wymieniam w ten sposób duuuużo danych i łączę obie te metody. Tyle tylko, że zamiast eDysku korzystam z konta FTP i WWW, a zamiast p2p postawiłem serwer www na swoim komputerku.

Louis Cypherr
    Guest

SDY chyba Ci chodzi bardziej o NAT, a nie o zaporę.

Ale bedac za NATem, auttomatycznie jest sie za firewallem Czyz nie?

Louis Cypherr
    Guest

Nie do końca. Jest to przy okazji pewnego rodzaju zabezpieczenie (całkiem dobre zresztą), ale jednak nie jest to zapora.

Uprawnienia umieszczania postów