Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Abonament na Internet ??

Abonament na Internet ??

Wiadomość na Onet.pl
    Co o tym sądzicie ??
    Moim zdaniem kolejna wielka głupota. W Polsce i tak Internet jest drogi (w porównaniu z osiągami), a Oni jeszcze chcą dać abonament.

Re: Abonament na Internet ??

bzdury.........

Widze że pani Waniek powoli opróżnia się portfel z pieniędzmi (oraz z białymi kopertami) i szuka deski ratunku [czytaj: jak się obłowić].

A tak swoją drogą abonament jest tylko za publiczne media czyli: TVP1,TVP2,TVP3,TVP Polonia oraz państwowe rozgłośnie radiowe PR 1,PR 2,PR 3, Rozgłośnie Regionalne (np. Radio Kraków) i Radio BIS.

Reszta rozgłośni radiowych - jest ich w Polsce licząc państwowe, ponad 120, i co najmniej kilka razy tyle zagranicznych rozgłośni które moga być odbierane za pośrednictwem internetu. Więc skoro publiczne media tak nakłaniają do płacenia abonamentu to dlaczego publikują na swoich stronach odnośniki do ich słuchania? Przecież mogli by zrobić jadnorazowe obłaty (np. SMS) bądź wogóle usunąc takowe odnośniki z łam swoich oficjalnych stron.

A z tego co wiem to prywatne rozgłośnie radiowe i telewizyjne z abonamentu i tak nie korzystają.

Adam Fojcik
    Guest

Mnie też to nie wygląda poważnie...RACZEJ nie ma się czego obawiać, ale jak wiemy-nie ma ładu nie ma składu, nie ma po nim nawet śladów...

Wychodzi na to, że niedługo abonament trzeba będzie płacić za CB czy inna krótkofalówkę, bo a nuż da sie przestroić i odbierać jakieś stacje radiowe (państwowe).

Zastanawiam się jak można oglądać film mając łącze modemowe 40-60 kb/s (tyle u mnie wychodzi).
    A jak do tego ma się sprawa neostrady z limitem transferu, co klient ma płacić połowę, bo więcej nie ściągnie/obejrzy z powodu ograniczenia :-)

A właśnie za radio w samochodzie też mam płacić abonament?

Mnie też to nie wygląda poważnie...RACZEJ nie ma się czego obawiać

"RACZEJ" wręcz przeciwnie - najlepszym przykładem jest chyba wprowadzenie 22% VAT na Internet :/

W całej UE vat na Internet wynosi 22% więc chcąc nie chcąc musieli go wprowadzić co nie zmienia faktu że został on w całości przerzucony na użytkowników i dzięki temu mamy najwyższe opłaty na świecie

A tak poza tematem ile wynosi roczny abonament ?

sigsauer
    Guest

VAT na internet w całej Unii, drogi kolego nie wynosi 22%..... lecz jest objęty tzw. stawka podstawową tego podatku, a to jest zasadznicza róznica..... U nas, w tym dziwnym kraju stawka podstawowa VAT jest własnie 22% i dlatego tyle płacisz podatku za dostęp do sieci. A np. z Niemczech stawka podstawową jest tylko 18%.....
    I nie jest całkowicie przerzucony na uzytkowników. Mój dostawca ponosi koszty VAT'u....

Fakt mój błąd efekt słuchania bzdur w telewizji wychodzi :-)

Ale w przypadku tpsa jakoś nie zauważyłem żeby wspaniałomyślnie wzięła część kosztów VAT-u na siebie :-) (teraz porostu dopisuje netto 59,00 + 22% vat)

Ale to tylko moje zdanie bo jak widać na podatkach się kompletnie nie znam.

KRRiT postanowiła uregulować korzystanie z sieci. Dlatego też wpadła na pomysł, aby stworzyć specjalny urząd, który zajmie się nadzorem i wydawaniem koncesji na internet. Urzędników tych mieliby wybierać politycy.
    To jest najlepsze :] Mamy chyba za malo urzedow i urzednikow. Jak nie wiadomo o co chodzi...:>

Uprawnienia umieszczania postów