-
Najzdrowsza woda dla gadów?
pytanie-mam nadzieję nie do końca takie idiotyczne. wiadomo, że jaszczurki na ogół nie lubią wody mineralnej, bo zawiera co2 (nawet niegazowana) i tym podobne. mój agamek pije bez problemów wodę mineralną Żywiec Zdrój i wodę przegotowaną(rzadziej Nałęczowiankę), lancetogłów i tilkwa żłopią wodę przefiltowaną i żyją. ale jaka jest najbardziej odpowiednia woda dla gadów?? przefiltrowana, destylowana, przegotowana...? są specjalne preparaty do wody dla rybek, które wiążą szkodliwe metale, chlor itp, ale czy jest sens zabawa z takimi preparatami? czy w ogóle lepiej nie kombinować?
(a propos, moje rybki i żaby pływają w takiej przetaniej i najzwyklejszej wodzie ujmowanej z jakiegoś wsiuńskiego źródła gdzieś z Gorczanskiego Parku Narodowego i serdecznie ją polecam!!! 5litrów za 2,50 heh)
-
Re: Najzdrowsza woda dla gadów?
szczerze mowiac to jest dobre pytanie... ja przygotowuje wode... ale zastanawialem sie jak robia ci eksperci
-
moim zdaniem niema co cudować u mnie na opolszczyźnie ja podaje wodę z kranu jeśli chodzi o węże woda to woda.
Pozdrawiam
Serpent
-
ja kupuje wode w duzych baniakach , pisze ze jest zrodlana . W kranie mam chlorowana a lega nie chce wykonczyc ta woda.
-
Witam,
ja wode wężą podaję z kranu lub odstałą, a jaszczurką odstałą. W sumie za dużo nie kombinuję.
-
ja dla kameleona przegotowuje wode i mysle ze to starczy mozna tez odlezana
-
Ja wezom podaje odstana, przegotowana wode i jest wszystko oki
-
Ja podaje kranówe, (odstaje sie w basenie zanim leg wypije), woda z jury wiec w miare czysta
-
a więc potwierdza się, że najlepsza jest odstana kranówa (kranówa nie zawsze jest bezpieczna, np u mnie na Śląsku jest tak makabrycznie twarda, że musze co 10 dni odkamieniać czajnik) albo przegotowana woda
-
W Gdyni na szczescie mamy jedną z lepszych wód i tez podaje odstana kranówe.
Uprawnienia umieszczania postów