-
Bacillus subtilis
Wie ktoś skąd wziąć kultury bakterii Bacillus subtilis ?
-
Re: Bacillus subtilis
Ciekawe po co Ci te bakterie, jak masz znajomego z mikrobiologii to niech Ci załatwi
-
Re: Bacillus subtilis
Pij Actimel
Bacillus sa bardzo rozpowszechnione w glebie oraz na roslinach gdzie przedostaja sie do produktow spozywczych.
Bacillus Subtilis jest szkodliwa i powoduje sluzowacenie pieczywa. Pewnie tam ja znajdziesz.
-
Re: Bacillus subtilis
w Actimelu są śakieś inne ostatnio juz nie podają w reklamie -)
A co do zastosowań będę produkować wąglika (jak dobrze pójdzie to dostane darmowy kurs pilotażu)
Podobno to coś występuje przy produkcji serów i myślałem że można dostać to jakoś bardziej „oficjalnie” ale widzę że trzeba będzie podhodować chlebek .
dzięki za odpowiedz :-)
-
Re: Bacillus subtilis
Również te kultury bakterii stosuje sie w gospodarce rolnej jako naturalny srodek ochrony roślin. Tak sie skłąda ze jestem w stanie załatwić tych bakterii od chodowcy.
-
Re: Bacillus subtilis
ale przeciez waglik to inne bakterie a nie te o ktore pytasz.
-
Re: Bacillus subtilis
Wiem ale od czegoś trzeba zacząć:-)
A wracając do tematu to przy pomocy tych bakterii otrzymuje się kwas masłowy może nie tak stężony jak metodami czysto chemicznymi (oddziaływanie w temp 205 stopni tlenkiem węgla na coś tam) ale zawsze warto spróbować.
Pulek
próbowałem się z tobą skontaktować przez gg ale cisza więc wielka proźba podaj swój mail lub pisz na
abdul7@poczta.fm
-
Re: Bacillus subtilis
Powodzenia w produkcji
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum