Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: synonimy

Mieszany widok

synonimy

czy mogł by mi ktoś podac synonimy do slowa złość

dzieki za odp

Re: synonimy

yyy eeee...
    aaa chyba, że to taki dowcip:/
    gniew, rozdraznienie, poirytownie, wściekłość, szewska pasja, furia... otwórz słownik człowieku...

Złość:

A. GNIEW, wzburzenie, rozdrażnienie, zdenerwowanie, irytacja, ściekłość, szał, furia, pasja, amok, rankor.

B. AGRESJA, napastliwość, ofensywność, zaczepność, kłótliwość, awanturnictwo, dokuczliwość, złośliwość, zjadliwość, ćiętość.

C. NIENAWIŚĆ, jad, wrogość, zawziętość, antagonizm, zaciekłość, zażartość, zajadłość, zapalczywość, zacietrzewienie.

Znalazłem to w "Słowniku synonimów"

dzieki ale by przydalo bu sie wiecej musze dostac z pracy domowej piec to na koniec roku bede mial 5 wiec prosze jeszcze raz o pomoc bo to trochre malo oczywiscie ja tez szykam w internecie bo slownika nie mam

Madey
    Guest

Za mało?? To ile musisz mieć wyrazów? 57.4 ? :P Ktoś wypisał dużo wyrazów ze słownika synonimów. Jeśli wymienił wszystkie, to chyba nie będzie ich więcej. Sądzisz, że Ci co pisali słownik, wymienili za mało? Jeśli tak uważasz, to pójdź do budynku, na którym znajduje się napis BIBLIOTEKA i tam się przekonasz.

eh jak ja bym miał wymienić synonimy na 5 na koniec z polaka to bym nic w domu nie robił ... ;]

ponczos
    Guest

yyy.. wkurwienie?? :P

Uprawnienia umieszczania postów