Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 51

Wątek: do demona i cd.BIBLIA

Re: do demona i cd.BIBLIA

"A mianowicie czemu bóg stworzył małpe?" ...a czemu w ogole Bog cos stworzyl? :>
    Jezeli potraktujesz Boga za Absolut...ogol dzialajacych na Ciebie zjawisk, ktorych Ty nie mozesz uniknac.. bo nie unikniesz, to masz odpowiedz.
    On stworzyl zycie i pod jego patronatem rozwijalo sie dalsze zycie.
    Chociaz ateisci uwazaja, ze zadnego patronatu nie bylo, a jedynie $Cold_Logic ... i sie im specjalnie nie dziwie, bo nie majac zadnego dowodu na istnienie absolutu pod postacia inteligentnej jednostki, mozna w niego albo uwierzyc, albo nie.

Dlatego naiwne jest dla mnie twierdzenie, ze tylko czlowiek ma dusze.
    Bo kiedy czlowiek zaczal byc czlowiekiem? Po malej mutacji w komorkach malpich? Czy po zajsciu jakiejs pojedynczej zmiennosci rekombinacyjnej?
    Wiesz, to sa tego typu pytania, na ktore mozesz "nawijac" i nic nie wykombinujesz.

hmmm.....

nie jest tak do konca powiedziane ze czlowiek stworzyl malpe i juz... Moim zdaniem cale tworzenie swiata - 7 boskich dni - dla ludzi trwalo miliardy lat. Tak samo bylo z czlowiekiem - Bog mogl stworzyc czlowieka poprzez ewolucje od najprostszych organizmow az do formy terazniejszej -> czyli malpa byla etapem w tworzeniu czlowieka. Ale to jest tylko moje gdybanie...

Mozna i tak :]

Re: wiara?

Liczba 666 znana byla juz przed okresem chrzescijanskim. Jako ze 6 ma w wolnym tlumaczeniu oznaczac zycie, to liczba 666 byla jedna z pozytywnych uswieconych liczb tzw.glowna liczba solarna u pitagorejczykow. Tak mi sie kojarzy przynajmniej.
    Takoz nie jest w pelni zwiazana z szatanem

Tak z ciekawosci - czytales tylko Nietzschego? Czy wlazles glebiej (Colli, Reale)?

Nietzschego czytywalem. Colliego tez... ale to juz raczej w postaci nielicznych wycinkow, niz w postaci ksiazki, a chetnie bym przeczytal Narodziny Filozofii..
    Co do Reale, to nie mialem okazji, mimo, ze nazwisko mi sie obilo nieraz o uszy.

Wolałbym nie zobaczyć nigdy tego co powstanie z człowieka.
    Mam nadzieję ze nic,bo gorzej już być nie może.

Przeczytaj. Nie chetnie - a konieczne Warto.

Wyslales? Bo nic nie doszlo....

demon666
    Guest

Dobra wysłałem daf ale cos ta biblia kiepsko wyglada po skopiowaniu, zreszta sam zobaczysz...

Uprawnienia umieszczania postów