Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Wątek: do demona i cd.BIBLIA

Re: do demona i cd.BIBLIA

aha i nie wszyscy ksieza sa antymetalowi... moj poprzedni ksiadz sluchal Apocalipticy, Satrianiego (moze nie metal, ale fajnie wymiata :-)), byl na koncercie Metallicy i w ogole byl fajny. Zreszta ten w LO tez jest spoko...

A pewien ksiadz z Gdanska, gdy mu powiedzialem z ciekawosci, ze slucham Mayhem, to spytal sie mnie, czy znam Darkthrone, bo jemu podoba sie plyta transilvanian hunger.

Co do pentagramu, to poczatkowo oznaczal on 5 ran Chrystusa oraz przedstawial wizerunek czlowieka, ktorego glowa, a wiec i umysl (jedno ramie) spoczywal na gorze... Symbol rownowagi? Statecznosci? POSTAWA APOLLINSKA?
    Odwrocony pentagram z kolei gloryfikuje doczesnosc, cielesnosc, postawe dionizyjska... jako symbol szatana zostal potraktowany przez "neokulture"... niby tam jakis koziol bafometa...

Ps. skad komus przyszlo do glowy, ze 666 to symbol Szatana?

Ciekawe macie tematy,nie słyszeliscie że ani boga ani szatana nie ma?Racją jest to co napisał dziki_zwirz-tylko kasa i dolar-to jedyne bożki naszych czasów.
    666 to fajny znak,pentagram tez zajebisty,ale kazdemu chodzi o to zeby sie wyróznić,A Biblia Szatana to zabawka dla małolatów,rzeczywistość jest sto razy gorsza od piekła,i nawet sam syn ciemnosci gdyby sie tu pojawił ,na tym smiesznym swiecie to nie dal by sobie rady i skończył u czubów
    Jezus mial szczescie ze go tylko ukrzyżowali,a nie zrobili z niego idioty

niestety większosć ludzi uwaza takie pierdoły jak biblie szatana za cos powarznego http://www.terrarium.com.pl/forum/re...=34967&t=34967

Sword
    Guest

A ja mam takowe pytanko... Człowiek ewolułował od mały(austrolopitek) i jest to stwierdzone naukowo... A mianowicie czemu bóg stworzył małpe?? Muj rodzony Brat jest księdzem i nie umie odpowiezieć na to pytanie ( albo nie chce).
    I sie czasem zastanawiam jak to jest?? w co wierzyć?? kiedy to powiedziłem kumplom to tesz tego nie rozumieją...

Louis Cypherr
    Guest

A Ty za co ją uważasz i ile razy ją czytałeś? Hę?

Widzę, że dość mocno najeżdżasz a mam wrażenie, że nawet nie masz pojęcia, o czym mówisz. Najprawdopodobniej jakiś czarny czarownik Ci powiedział, że w imię miłości do bliźniego masz ziajać nienawiścią do wszystkiego, co odmienne od słów głoszonych przez czarnego czarownika.

A tak poza tym to w dużej części popieram Roberta. Gdyby z Jezusa zrobili głupka, to może by nie było podbijania i wybijania świata w imię nowej wiary... "miłości".

Natomiast biblię uważam za dość przyjemną i przydatną lekturę. Poprzez pokazanie wielu rzeczy w innym świetle może pomóc wyrobić sobie własne zdanie na niektóre tematy. Do postrzegania jej jako wyroczni jak to ma miejsce u KATolików oczywiście baaardzo mi daleko, niemniej raz na rok/na kilka lat lubię ją sobie przeczytać. Szczególnie pierwsze rozdziały.

Wiesz Louis...wiadomo, ze masz racje, bo ksiazka Laveya to po prostu kolejne dzielo ideologiczne, gdzie chlop przedstawia swoje poglady... Wiec nie rozumiem niektorych komentarzy, w stylu : "o , wielki szatanista sie znalazl". Co w tej ksiazce jest okultystycznego? Kilka inwokacji do szuru-buru, ktory kazdy i tak omija? Jedyne, co mozna powiedziec po przeczytaniu tej ksiazki to to, czy sie zgadzasz z tym, co jest napisane, czy nie...

Powiem tak... przeczytalem BS... przemyslalem... zgadzam sie z prawie polowa zawartych w niej pogladow, aczkolwiek ja nie pasuje pod "typ" czlowieka w niej opisanego.

Ale nie wysilaj sie zbytnio Louis, bo i tak nikomu nie przetlumaczysz roznic pomiedzy satanista, a okultysta, itd itp :]

Sword
    Guest

odpowieddzie na me pytanie??

Louis Cypherr
    Guest

To zależy od definicji boga.
    Jeśli za boga przyjąć naturę, to pośrednio sam już sobie odpowiedziałeś na to pytanie.
    Kluczem jest ewolucja. Człowiek powstał z małpy, a małpa z czegoś tam. Ciekawe, co powstanie z człowieka.

Louis Cypherr
    Guest

To prawda. Niestety - jak się często okazuje - najwięcej do powiedzenia mają te osoby, które tej książki nawet na oczy nie widziały, ale za to naogladały się dużo hamerykańckich filmów i naczytały literatury popularnonaukowej pokroju super express. Bleh.

Uprawnienia umieszczania postów