-
Re: do demona i cd.BIBLIA
"A mianowicie czemu bóg stworzył małpe?" ...a czemu w ogole Bog cos stworzyl? :>
Jezeli potraktujesz Boga za Absolut...ogol dzialajacych na Ciebie zjawisk, ktorych Ty nie mozesz uniknac.. bo nie unikniesz, to masz odpowiedz.
On stworzyl zycie i pod jego patronatem rozwijalo sie dalsze zycie.
Chociaz ateisci uwazaja, ze zadnego patronatu nie bylo, a jedynie $Cold_Logic ... i sie im specjalnie nie dziwie, bo nie majac zadnego dowodu na istnienie absolutu pod postacia inteligentnej jednostki, mozna w niego albo uwierzyc, albo nie.
Dlatego naiwne jest dla mnie twierdzenie, ze tylko czlowiek ma dusze.
Bo kiedy czlowiek zaczal byc czlowiekiem? Po malej mutacji w komorkach malpich? Czy po zajsciu jakiejs pojedynczej zmiennosci rekombinacyjnej?
Wiesz, to sa tego typu pytania, na ktore mozesz "nawijac" i nic nie wykombinujesz.
-
hmmm.....
nie jest tak do konca powiedziane ze czlowiek stworzyl malpe i juz... Moim zdaniem cale tworzenie swiata - 7 boskich dni - dla ludzi trwalo miliardy lat. Tak samo bylo z czlowiekiem - Bog mogl stworzyc czlowieka poprzez ewolucje od najprostszych organizmow az do formy terazniejszej -> czyli malpa byla etapem w tworzeniu czlowieka. Ale to jest tylko moje gdybanie...
-
-
Re: wiara?
Liczba 666 znana byla juz przed okresem chrzescijanskim. Jako ze 6 ma w wolnym tlumaczeniu oznaczac zycie, to liczba 666 byla jedna z pozytywnych uswieconych liczb tzw.glowna liczba solarna u pitagorejczykow. Tak mi sie kojarzy przynajmniej.
Takoz nie jest w pelni zwiazana z szatanem
-
Tak z ciekawosci - czytales tylko Nietzschego? Czy wlazles glebiej (Colli, Reale)?
-
Nietzschego czytywalem. Colliego tez... ale to juz raczej w postaci nielicznych wycinkow, niz w postaci ksiazki, a chetnie bym przeczytal Narodziny Filozofii..
Co do Reale, to nie mialem okazji, mimo, ze nazwisko mi sie obilo nieraz o uszy.
-
Wolałbym nie zobaczyć nigdy tego co powstanie z człowieka.
Mam nadzieję ze nic,bo gorzej już być nie może.
-
Przeczytaj. Nie chetnie - a konieczne Warto.
-
Wyslales? Bo nic nie doszlo....
-
Dobra wysłałem daf ale cos ta biblia kiepsko wyglada po skopiowaniu, zreszta sam zobaczysz...
Uprawnienia umieszczania postów