Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Referat - TATARZY !

Mikelos
    Guest

Referat - TATARZY !

Witam

Potrzebuję jakiś referat, albo jakieś informacje n/t mniejszosci narodowej Tatarów w Polsce, zachowania, kultura, co jedzą, tradycje, zdjęcia itd itd ... tylko nie dawać mi adresów stron www ... to mam :P

Bardzo was proszę o pomoc !!

Piszcie jak coś macie, odwdzięcze się !!

Pozdrawiam

YaKiLLaK
    Guest

Re: Referat - TATARZY !

co ty chcesz dostać cały referat tutaj od kogoś?? "dziciarnia" i kto to mówi... zastanowiłbyś się troche, powiedziałem ciekawostke a ty się rzucasz :P Naucz się samodzielności... nikt Ci całe życie zadań i różnych prac robił nie bedzie...
    P.S.- licz się ze słowami...

Mikelos
    Guest

ja prosze o jakies dane ... chyba sam to napisze nie ? a na necie są encyklopedyczne rzeczy ... ja prosze o jakies dane ... "z zycia wzięte" ......... a jak masz takie glupoty pisać to lepiej nic nie pisz !!

TylerPL
    Guest

Dzieciak z Ciebie! Ja tu sobie pisze coś dla jaj, a ty od razu tak na serio. Ale tatar (mięsko) wzięło się własnie od tych Tatarów- podobno trzymali to mięco pod siodłem i dla tego było takie "zmielone". Przynajmniej tak na mówił pan od histoprii w podstawówce.

Z zeszytow szkolnych: "Hejnał z Wieży Mariackiej jest urwany, bo Tatar strzelił mu w grdykę."
    Moze sie przyda. :]

to nie byl tatar, tylko Mongol, wtedy jeszcze Tatarow jako takich w pojeciu europejskim nie bylo ale to dluuuga historia.

na oficjalnej stronie Tatarow polskich jest wile informaci o ich kulturze, pochodzniu, zwyczjach, muzyce itp
    pzdr

Uprawnienia umieszczania postów