-
Referat - TATARZY !
Witam
Potrzebuję jakiś referat, albo jakieś informacje n/t mniejszosci narodowej Tatarów w Polsce, zachowania, kultura, co jedzą, tradycje, zdjęcia itd itd ... tylko nie dawać mi adresów stron www ... to mam :P
Bardzo was proszę o pomoc !!
Piszcie jak coś macie, odwdzięcze się !!
Pozdrawiam
-
Re: Referat - TATARZY !
co ty chcesz dostać cały referat tutaj od kogoś?? "dziciarnia" i kto to mówi... zastanowiłbyś się troche, powiedziałem ciekawostke a ty się rzucasz :P Naucz się samodzielności... nikt Ci całe życie zadań i różnych prac robił nie bedzie...
P.S.- licz się ze słowami...
-
ja prosze o jakies dane ... chyba sam to napisze nie ? a na necie są encyklopedyczne rzeczy ... ja prosze o jakies dane ... "z zycia wzięte" ......... a jak masz takie glupoty pisać to lepiej nic nie pisz !!
-
Dzieciak z Ciebie! Ja tu sobie pisze coś dla jaj, a ty od razu tak na serio. Ale tatar (mięsko) wzięło się własnie od tych Tatarów- podobno trzymali to mięco pod siodłem i dla tego było takie "zmielone". Przynajmniej tak na mówił pan od histoprii w podstawówce.
-
Z zeszytow szkolnych: "Hejnał z Wieży Mariackiej jest urwany, bo Tatar strzelił mu w grdykę."
Moze sie przyda. :]
-
to nie byl tatar, tylko Mongol, wtedy jeszcze Tatarow jako takich w pojeciu europejskim nie bylo ale to dluuuga historia.
-
na oficjalnej stronie Tatarow polskich jest wile informaci o ich kulturze, pochodzniu, zwyczjach, muzyce itp
pzdr
Uprawnienia umieszczania postów