Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: biologia - UŚ, UJ czy AR Wroc

Re: biologia - UŚ, UJ czy AR Wroc

Na tak postawione pytanie spośród trzech wymienionych uczelni zdecydowanie najwyższy poziom jest na UJ, potem UŚ. Biologia na Akad. Rolniczych to kierunek tworzony na chybcika w ostatnich latach, czesto przy zbyt małej kadrze i braku bazy materiałowej. Jeśli na AR to w mojej opinii tylko na weterynarię, a jeśli na biologię to na Uniwersytet. Nie znaczy to, że na AR nie znajdzie się pojedynczych ludzi zaangażowanych i dobrych w biologii, ale jest ich po prostu dużo, duzo mniej.Herpetolodzy są w zasadzie tylko w Krakowie na UJ, we Wrocławiu na UWr. oraz na Akademii Pedagogicznej w Krakowie (gł. płazy). U nas we Wrocławiu mamy zwykle nadmiar chętnych na robienie prac z herpetologii, co nie znaczy, że zdolni się nie przebiją .

Jarek Zajączkowski
    Guest

POWODZENIA!

RobercieM a powiedz mi ile jest chętnych do Was na biologie zazwyczaj na jedno miejsce??

Nie mam takiej wiedzy, po prostu się tym nie interesuję. Bywało od 3 do 6 osób na miejsce w różnych latach. Jak byłem w komisji 3 czy 4 lata temu to o ile pamiętam było chyba ok. trochę ponad 3 osoby. Teraz może nie być tłumów bo (niestety) limity są dużo większe (np. 150 osób na I rok, gdy ja studiowałem było 70 osób).

pomyśle nad tym w sumie i tak chce studiować we Wrocławiu

Uprawnienia umieszczania postów