Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: biologia - UŚ, UJ czy AR Wroc

biologia - UŚ, UJ czy AR Wroc

jak myślicie nak tórej z uczelni biologia jest najlepsza - na UŚ, UJ czy AR Wrocław?? Najlepsza pod względem różnych kryteriów więc nie uściślam się do poziomu nauczania. Zależy mi też żeby była tam dobra zoologia.

Czarna Mamba
    Guest

Re: biologia - UŚ, UJ czy AR Wroc

Ja polecam UAM. Chociaż UJ też jest świetny.

Uj zdecydowanie,chociaz innych po prostu nie znam...omijalbym AR bo to dla jelopow
    Natomiast co do UJ, wiem,bo sam zalatwilem sobie kiedys praktyki u profesora na Wydziale Biologii UJ, ktory rozbieral rozne weze na czesci na preparaty anatomiczne oraz do badan. (Eryxy, kobre plujaca, Lampropeltisa itp.)
    Fajna spraw,tylko dosyc sporo kandydatow-probuj!

Jarek Zajączkowski
    Guest

Jeśli zoologia to na pewno nie AR ale właśnie uniwersytety. Trochę tylko potem ciężko z pracą.
    Pomimo to że jako jeden z "jełopów" szczęśliwym trafem ukończyłem taką właśnie we Wrocławiu.
    Szczerze.....
    Jeszcze jedno - jeśli interesuje Cię leczenie a nie "rozbieranie różnych węży na części" to mimo wszystko polecam weterynarię. Nie nastawiając się koniecznie na Polskę....

Panie Doktorze...przepraszam Pana bardzo...moje uogolnienie nie mialo na celu nikogo obrazic (juz na pewno nie Pana), chodzilo mi o to ,ze bardzo czesto na AR w Krakowie przynajmniej ida ci ktorym sie nie udalo na Uniwersytet dostac...a kierunki takie jak zootechnika czy zabawna "biotechnologia..." po prostu robia tej szkole zla renome,gdyz biora ludzi z ulicy bez zandej selekcji...to mialem na mysli.

Jarek Zajączkowski
    Guest

Wcale się nie obraziłem. ))
    Wszystko to co napisałem - to szczera prawda. I to co Ty napisałeś też. ...... niestety.
    Na szczęście można dziś startować np. z poziomu weterynarii berlińskiej, londyńskiej..... język + odwaga. I wszystko będzie dobrze.

Agam - zastanów się jaki kierunek. Bezkręgowce, kręgowce? U nas na UŚ'u są dobre bezkręgowce (szczególnie Heteroptera). UJ ma chyba więcej kręgowców.

dr Jarku ja startuje na weterynarie, ale muszem eić jakieś opcje awaryjne
    A co do zwierzątek to interesuje mnie wszystko, ale wolałbym jednak te kręgowce Nie wiedziałęm, że tak ciezko będzie wybrać :/
    A nie wiecie może czy można składac papiery na jeden kierunek, na różne uczelnie??

Ja mam starą maturę i mogę złożyć papiery na 3 kierunki. Niezależnie czy na tej samiej czy na innych uczelniach.

tez tak uwazam,nie ma sie co piescic tylko trzeba walczyc!

Uprawnienia umieszczania postów