-
budowa terrarium
Sorki, jeśli już było, ale dopiero zaczynam
Czy zbudowanie terra to straszny kłopot czy da sie zrobić?
Nówka jakiej potrzebuje (min. 50x50x80) koszt 300
Da sie zrobić taniej ?
Pozdrowienia!
-
Re: budowa terrarium
Wszystko zalezy z czego ma byc, jesli z plyty osb to napewno da sie taniej, ja wlasnie buduje terra wymiady 65x60x40 i jak narazie kosztowalo mnie okolo 100 zl a brakuje mi tylko szyb, trza miec tylko troche zdolnosci manualnych i sprzetu zeby to pozbijac, powycinac co trza i zmontowac wszystko do kupy
Pozdrawiam LK
-
ja wybudowalem terra 74x40x42 za ok.50 zl. wszystko udalo mi sie skombinowac.... szybe....ktos wymianial okna , drewno, szyny, korek, steropian, wejscia do zarowek kable itd, i inne rzeczy - od dziadka a te 50 zl. to zarowki, i reszte ustroju... czy;li jak tylko sie chce mozna bardzo tanio wybudowac...
-
Dzięki!
Chyba się wezmę do tego budowania
-
Ja dzisiaj skończyłem terra z szafy, szyby od sąsiada (opuszczony dom). Koszty to tylko nożyk do szkła (10zł), silikon żeby uszczelnic łączenia(10zł) i zawiasy(4*6zł). Teraz nie mam tylko pomysłu na wystrój bo elektryka bedzie ze starego terra.
-
Niezły pomysł (tani ). Co z wilgocią Felsuma potrzebuje tropiku - 70%
-
No legwanik też wysokiej, ale po uszczelnieniu silikonem łączen wytrzymuje. W poprzednim terra (też z płyt pażdziochowych) nie uszczelniłem (z głupoty) i nie rozleciało sie, ale troche napęczniały, da sie uzywać, po małym remoncie pójdzie na sprzedaż.
-
ściany
Czym wykładacie ściany w swoich terra?? Potrzebuje dość dużą powierzchnie zakryć, a korek np. w Biofilu kosztuje 50zeta/metr, musiałbym troche sie wykosztować (ok 300 zeta), macie jakieś pomysły (tańsze)
-
Szczególnie warto się rozejrzeć po strychach i innych rupieciarniach za jakimiś szafkami, komodami itd. z czasów gdy takowe były robione nie z tandetnych płyt ale solidnego drewna. Niedawno spatrzyłem sobie taką właśnie szafke z przesuwanymi z przodu szybami. Cała robota ograniczyła się do wywiercenia otworów wentylacynych i wystroju.
Pozdr.
R.
-
Yeter można wiedzieć gdzie kupiłeś ten nożyk do szyb za 10zł?
Uprawnienia umieszczania postów