-
Re: Brahyphelma Smithi --->> allegro po raz kolejny...
Moze mały komentarz do Twojego komentarza. Zasadniczo masz racje. tylko że pisanie, że kogoś cos nie interesuje... wiesz jak Ciebie nie interesuje to się nie wypowiadaj... skoro sie wypowiadasz to znaczy, że lubisz taki młyn... wiec sam sobie przeczysz... Poza tym jest forum na kazdy temat, to znaczy na kazdy temat. Nie pasuje to nie czytam. I pamiętaj... to wolny kraj...podobno.
-
seba napisał(a):
> Moze mały komentarz do Twojego komentarza. Zasadniczo masz
> racje. tylko że pisanie, że kogoś cos nie interesuje... wiesz
> jak Ciebie nie interesuje to się nie wypowiadaj... skoro sie
> wypowiadasz to znaczy, że lubisz taki młyn... wiec sam sobie
> przeczysz... Poza tym jest forum na kazdy temat, to znaczy na
> kazdy temat. Nie pasuje to nie czytam. I pamiętaj... to wolny
> kraj...podobno.
>
Chyba Ty lubisz taki mlyn,bo Twoj komentarz uwazam za niepotrzebny,skoro to wolny kraj to jakim prawem mi piszesz zebym sie nie wypowiadal ??!! I kto tu przeczy sam sobie ?? A Twoj wniosek ,ze gosciu sie nie zna wyciagniety na podstawie bledu w pisowni uwazam za smieszny.Jesli tak lubisz wstawiac sie za innymi to proponuje zawod adwokata.Nie zamierzam,ani nie zamierzalem sie z nikim klocic,bo wg. mnie ten topic powstal "na sile",ale jest to moje subiektywne zdanie z ktorym sie zgadzac nie musisz.EOT
-
Oj ja strasznie lubię taki młyn... coś sie dzieje. nie przeczę. Co do Twojej uwagi to widzisz sam sie zapętliłes... Nie napisałem, żebyś sie nie wypowiadał, tylko nie wypowiadał jeśli cię to nie interesuje. Posiądź może tak unikalną zdolnosć jak czytanie ze zrozumieniem... polecam. Przydaje się. Skoro odpisujesz na post to znaczy, że wykazujesz nim zainteresowanie, więc... sam rozumiesz. Zagmatwałeś się. Co do pracy adwokata.... hm kiedyś nawet w ogólniaku pani mówiła, że mógłbym bo mam predyspozycje. Trafiłeś. A co do rzeczowości tego postu... mnie jako biologa tez krew zalewa kiedy widzę takie nazwy... cóz skrzywienie zawodowe. Wychodzę z założenia, że jak coś robisz to rób porządnie, albo wcale. I szczerze czytanieo pajakach typu: vegas, huahillo jakis tam (też było) i słuchanie o laśodorach itp scina mi krew w żyłach. Pozdrawiam i życzę szczęśliwego nieodpisywania na maile, które cię nie interesuja.
-
te Seba a jakimż to biologiem jesteś ? Podaj specjalizacje , czekam z utęsknieniem na odpowiedz... większość biologów nic nie wie o ptasznikach , a co do tej jednej literówki to ja nie wiem rozumiem jakby napisał Brapelhelma czy coś w tym stylu ale 1 litera?!?Zastanów się nad sobą.
-
Hehe Ty mi piszesz o czytaniu ze zrozumieniem ??!! Przeczytaj caly watek,a nie tylko moja wypowiedz.Dodatkowo przeczytaj tekst na aukcji - pisze jak byk,ze wyprzedaje cala kolekcje !!! Mojego posta wyzej panie biolog chyba nawet nie czytales,wiec zobacz sobie tutaj - <url>http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3295075</url>. To sa aukcje tego "lamusa",ktory nazw owszem moze nie potrafi poprawnie napisac,ale za to chyba rozmnozyl lividium,bo ma nimfy w tej chwili.Posiada rowniez Megaphobeme robustum - taki z niego "lamus" ,ze posiada pajaka ,ktorego ma niezbyt wielu u nas w kraju <rotfl>.Jesli nie rozumiesz przekazu to Ci wytlumacze - nie ocenia sie ludzi po jednym bledzie, bo pomylic sie to rzecz ludzka. Najgorsze jest to,ze autor sam wali byki w nazwie "Psalmopoeus" a sam zarzuca innym takowe,czy nie zalatuje to hipokryzja ??!! Co do robienia czegos "dobrze albo wcale" to mysle ,ze nie tedy droga,bo lepszym wyjsciem jest zwrocic komus uwage,ze popelnil blad ,a nie po nim jechac - nie uwazasz ?? Generalnie chodzi o dwie glupie literki.:] Zainteresowanie wykazuje owszem teraz - po Twoim ataku na mnie :].Wiedze ,ze dyskusja z Toba sprowadza sie do zlosliwosci pod moim adresem i widzisz to co chcesz widziec :] .Malo tego w Twojej ofercie widze Poeciloterie,a takich pajakow nie ma sa Poecilotherie - "Zdzblo w czymis oku zwada,podczas gdy belka we wlasnym nie przeszkadza" :]. I jak sie to ma do tego Twoje zdanie o robienu czegos dobrze albo wcale ??!!Polecam troszke pokory i obiektywizmu w ocenie innych ludzi.Na koniec reasumujac - nikt nie jest idealny nawet Ty.
-
Ależ sie kolega rozsierdził...oj. Strasznie. No juz prosze spokojnie bo serducho mozę nie wytrzymac. So do bycia biologiem... to hm studiuję biologię, a pisze o sobie biolog skrótowo i ze względu na zamiłowanie. Specjalizacja-arachnologia. Mam nadzieję ze rozwiałem wszelkie wątpliwości. Co do Megaphobemy... wiesz nie jest sztuką kupić sobie tego pajaka. Jak chcesz mogę załatwić młode, samice samce. Sam nie mam bo to niestety odłów i mi ich szkoda. Ja się wcale nie czepiam tylko kontynuję wątek. Co do moich Poecilotherii to mały wybieg. Jakiś czas temu terrarystyka wycinała Poecilotherie... więc ja miałem Poeciloterie. I tak zostało. Pozdrawiam serdecznie i ciepło.
-
Od te to mozesz zaczynać rozmowe z tatą o ile nie obije ci twarzy. Co do specjalizacji to arachnologia. Cos jeszcze?
-
Heh,dobre sobie Samael... myslisz ze nie zwrocilem uwagi kolesiowi? a on tylko zbył mnie milczeniem i nic sobie z tego nie robi...
-
Wcale sie nie rosierdzil :] Z serduszkiem wszycho oki :].Pajaka owszem kupic sobie mozna,tak samo jak pomylic sie w pisowni.:].Widze ,ze brakuje Ci argumentow :]Teraz zaczynasz sie tlumaczyc w dziecinny sposob.A jesli chodzi o Twoj wybieg to mozna napisac P.regalis :P .Jeszcze raz przeczytaj to co napisalem ,bo chyba nigdzie nie napisalem,ze watpie w to ze studiujesz biologie.Z tym skrotem to nie bardzo lapie - wydawalo mi sie ,ze osoba ktora ukonczyla,badz zamierza ukonczyc biologie to biolog,ale moze znow sie zagmatwalem :]Skoro Ty masz prawo sie czepiac dwoch literek i dbac o poprawnosc lacinskich nazw to ja mam prawo zrobic to samo. Trafiles akurat na osobe nielubiaca hipokryzji,a w Twoim jak i w autora przypadku wyszla ona na jaw :].Mysle ze powinnismy zakonczyc ten watek,bo nie ma sensu.Jak pisalem - piszac ,ze gosciu nie pojecia co sprzedaje,bo pomylil sie w nazwie jest zwyklym czepianiem sie i "naprawianiem swiata" na sile. Sugerujac sie tym co napisales wczesniej po Twoich "Poeciloteriach" tez powinienem zwatpic w Twoja wiedze i osobe ??!! Nawet Cie nie znam i nic do Ciebie nie mam,wiec nie mam podstaw zeby Cie oceniac,a tym bardziej po glupiej literce :] Ja rowniez pozdrawiam serdecznie :]
-
szacuneczek hehe
Uprawnienia umieszczania postów