-
Re: ILE MAMY OSIOLKOW NA FORUM...
Jak pisałem "spoko", byłem tylko uszczypliwy
Rozumiem o co Ci chodzi.
Jak zauważył Atrax, niektóre problemy są bardzo złożone i różne osoby reagują bardzo różnie na dany problem. Osobiście znałem dwójkę młodych ludzi, którzy zeszli z tego świata, targając się na swoje życie (nie należały do bliskich mi osób). Ponadto znam dwie inne osoby, które miały podobny epizod w swoim życiu (dziwnie dobieram sobie towarzystwo :P).
Wszyscy oni, nie mieli najczęściej wsparcia, ani w rodzinie, ani wśród znajomych. Zwłaszcza, że często to właśnie rodzina była odpowiedzialna za te problemy. Niestety nikt nie zdawał sobie sprawy, że coś się dzieje niedobrego. Osoby te, chowały swoje problemy przed otoczeniem... do ostatniej chwili (więc nawet nie było szans, by skierować je do specjalisty). Dlatego gdy ktoś pisze, że taka osoba ma "nierówno pod sufitem", nawet tylko upraszczając, jestem bardzo sceptycznie do tego nastawiony... znam zbyt wiele przypadków z autopsji.
To jest może głupie i bezsensowne dla nas (zwłaszcza dla mnie, po przemyśleniach), jednak od tej "drugiej strony" wygląda to zupełnie inaczej. Trochę więcej wyczucia i tyle.
Uprawnienia umieszczania postów