Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 142

Wątek: wpadki....

Re: wpadki....

Zebrać te wszystkie przygody + ilustracje i najlepszy horror w dziejach gotowy ;P:P

demon666 podasz przepis na ten proch na maila ?? :P

adas_0
    Guest

jakbys mógł to mi tesz:0

Dzięki

mi tez z góry dzieki

wroobel
    Guest

mi też jak bys mógł

demon666
    Guest

Hehe napisze go tutaj:

Przepis na 100gram prochu czarnego - modyfikowanego:

70g azotanu potasu - saletra potasowa
    15g miału węglowego - zmielony węgiel drzewny
    10g siarki
    5g tlenku metalu - rdza:]

To wszystko najpierw bardzo dokładnie mielicie (każą soobno ale ja mieliłem wszystko razem w młynku elektrycznym).

Potem zalewacie to wodą destylowana zeby było błoto (proch spala się po tym lepiej bo azotan wchłania sie w pory węgla) i czekacie az całkowicie wyschnie.
    Potem to wszystko jeszcze raz dokładnie mielicie i macie gotowy proch czarny który ma bardzo duza tem. spalania a przy okazji daje bardzo dużo "spalin", doskonale nadaje sie do wszelkich możdzierzy, petard jak i wulkanów:P

PS. Przepis jest mojego autorstwa.

PS2. Na necie jest wiele bardzo dobrych stron o pirotechnice amatorskiej.

PS3. Jak chcecie miec niezły hardcor to polecam zabawe z UHMT i ANFO (ja mam na koncie odpalone 4 ładunki po 2kg każdy).

demon dzieki jak bede miał czas to wypróbuje tylko powiedz ile tak na próbe tego najpier odpalic zeby mi włosów i pobliczny drzew nie zjarło

Ciapek_anolis
    Guest

jestem zaszczycony ze zostałem nominowany do najlepszej wpadki

Dark Raptor
    Guest

Ramm... tylko nie szalej ;-)

Co do Pavulonu... mają całą gamę innych środków. A zawsze kawałek skóry im się przyda... ostatnio mieli okres "posuchy".

A co do tematu... ja kiedyś bawiłem się w "wisielca"... też z dwa razy.
    Co do cięć... hmmm... "nic co ludzkie..."

aaa zapomialem o jeden jz lepszych "wpadek".

To bylo jakies 11-13 lat temu. Jechalismy z rodzicami nad moze. Siedzialem na kolanach i gapilem sie w tylna szybe naszego golfa. Nagle jakis ***** wyprzedzajac z prawej strony tak w nas przy*** ze ja wylecialem tylna szyba a samochod obrocilo i wyladowal na masce goscia ktory zpowodowal wypadek. Heh mialem cholerne szczescie bo polecialem na pobocze i spadlem jakis metr od drzewa. Nic mi sie nie stalo, wprawdzie bylem w szoku ale wstalem oczepalem sie i poszedlem. Aha reszcie rodziny na szczescie tez nic nie bylo.

Uprawnienia umieszczania postów