Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Poszukiwany przepis!! :)) Romantyczny się zrobiłem..

Re: Poszukiwany przepis!! :)) Romantyczny się zrobiłem..

Obywatel_Snejk napisał(a):

> daje:
    > 2x puszka pomidorow z sosem wlasnym(kumasz?)
    > 2x puszka fasoli czerwonej(wywal sok z puszki)
    > chilli-ile chcesz nie wiem jaka masz tolerancje-do smaku
    > 1x puszka kukurydzy
    > w ciul miesa mielonego(min.0,5 kg)
    > 2 lub 3 cebule
    > pol glowki czosnku
    >

NAJPIERW SMAZYSZ MIESO MIELONE, OSOBNO SMAZYSZ CEBULE Z POSIEKANYM CZOSNKIEM(TYLKO NIE ZJARAJ ICH NA BRAZOWO!!), POTEM WSZYSTKO WALISZ DO GARA Z TYMI PUSZKAMI(A WLASCIWIE TO Z ICH ZAWARTOSCIA), DO GARA, DOLEWASZ TROSZKE ROSOLU(ALBO Z KOSTKI ALBO SE ZROB O,5L WOLOWEGO ROSOLU) I GOTUJESZ NA WOLNYM OGNIU(NAJPIERW ZAGOTUJ POTEM ZMNIEJSZ TAK ZEBY TYLKO...BULKALO I BANKI ROBILO NA POWIERZCHNI).
    NA KONIEC JAK PODAJESZ TO Z BAGIETKA(MOZESZ WCZESNIEJ JA PODGRZAC TROCHE W PIEKARNIKU I POSYPUJESZ CHILLI ZOLTYM SEREM(ZNACZY SIE STARTYM).
    JAKBYSCIE CZEGOS NIE KUMALI TO PISAC.
    SMACZNEGO KUA:=)

"w ciul miesa mielonego" - już mi się przepis podoba, zwłaszcza proporcje

Szkoda ,ze nie czytales linka Snejku,bo tam jest wszystko prawie tak jak u Ciebie :P.Chili uwielbiam,jednak do tej pory robione przez kogos;].Ponczos zamiast bagietki,moz lepiej podac tortille - jak meksyk to meksyk :P

ponczos
    Guest

A kto normalny nie lubi ostrego?? ) Zrobiłem dziś to cudo - jest pyszne, wypala wnętrzności tylko trochę za rzadkie.. ://

TylerPL
    Guest

Ja właśnie skończyłem jeść.... dobre, dobre... Tylko za mało Tabasco dodałem... :/ Będe musiał jeszcze doprawić

maly komentarz:))))

swoja droga po zamieszczeniu przepisu wpadly mi dwie mysli...
    (1) co za idiota robilby chilli na wieczor z kobieta,ktory ma szanse sie przerodzic w pokolacyjna historyjke))),sami wiecie fasola,chilli i jej efekty na uklad pokarmowy...moze sie wtopa zrobic))))) ahahha
    (2)w ciul miesa mielonego...heheheh, scena w sklepie: dzienk dobry, poprosze mieso mielone. A ILE PAN SOBIE ZYCZY?...w ciul, psze pani)))) ahahhahaha

ponczos
    Guest

Re: maly komentarz:))))

No żeby robić chili na wieczorną kolacyjkę z dziewczyną to trzeba być idiotą, ale na zwykły obiadek to problemu nie widzę. )

Uprawnienia umieszczania postów