Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: MOTOCYKLE

Re: MOTOCYKLE

Ad la mnie niewazne jest, jakim typem motoru kto jezdzi, bo sa gusta i gusciki, niech kazdy jezdzi tym, co mu sie podoba.
    Natomiast za totalna glupote uwazam jezdzenie motorem bez ochraniaczy np. na kolana, lokcie, porzadnych rekawiczkach, grubej kurtce (nie przetrze sie przy upadku) itp. (o dobrym kasku to chyba nikomu nie musze mowic. Mozna na to zalowac kasy, ale trzeba pomyslec, ile sie wyda jej na jakies operacje w razie wypadku itp., pomaga to nawet przy zwyklej "glebie"- zamiast lezec i jeczec po przejechaniu sie po asfalcie wstajesz i jedziesz dalej, a zakladac, ze nie upadniesz- nie mozesz.

Jancur praktycznie wszyscy motocyklisci jeżdżą w skórach... Neo od stylowej jazdy są cruisery, dawcy narządów jeżdżą ścigaczami, a crossy są do śmigania po terenie. No Saurus z tobą się zgodzę. Jak wsiadłem na tą MZ-kę kumpla to nie chciałem kasku nakładać bo po co? No ale wepchał mi ten kask na łeb. Na następnym zakrencie nie powiedział mi, że nie ma hamulca przedniego, tak przy 120 km/h wylądowałem po krótkim przeturlaniu się po asfalcie z dziurą w ręce o średnicy 5 cm wylądowałem w rowie. Naszczęście motocykl leciutko się zarysował i przykleiliśmy Osmiorniczką obudowy tylnych świateł.

Dlaczego rozprowadzasz takie glupie stereotypy? Nie kazdy, kto jezdzi na scigaczu to dawca nerek, a wiekszosc chopperowcow czy jak ich zwal, ktorych w zyciu widzialem to nieokrzesane buraki i chamy, co drugie slowo bluzga, bojki itp., to jest wedlug ciebie styl? To zalezy od czlowieka, nie od motoru... mi sie strasznie spodobaly supermoto- lekkie jak cross czy enduro, ale do jazdy miejskiej, w zasadzie enduro z zalozonymi slickami

No wiesz chopperowcy zachowują się tak zwykle ci, ktorzy są zrzeszeni w jakichś teamach. Dawcy zwykle jeżdżą min.120 km/h. Ale te dwie rzeczy biorą się z USA oczywiście. Supermoto no fajne nawet, też się zastanawiałem nad Hondą FMX650. Ale z tego co w teście jej czytalem to ma strasznie twarde siedzisko i daleko nią z tego powodu nie pojedziesz. A ja muszę mieć motorek, ktoeym sobie spokojnie dojadę do Warszawy lub Łodzi, ew.do Świętochłowic I w tym przypadku Deauville bylby idealny.

a propos super moto to honda fmx jest to kitu(tylko 38KM przy takim silniku i az 163kg) lepiej kupic np ktm exc 400 i kola, hamulce i blotnik do sm i masz 100razy lepszy motor

co to jest supermoto? jest to zuzel na asfalcie na crossowkach

Ciapek_anolis
    Guest

daf pewnie obraza jazdzacych na scigaczach bo sam go nie moze mieć:P

Troche sie dziwie takim wypowiedziom. Znam wielu kolesi ktorzy jezdza scigaczami, i wcale dresami nie sa, wrecz przeciwnie moimi dobrymi kumplami majacymi poukladane w glowie.

SAm bardzo lubie szybka jazde, gdybym mial kase to tez chetnie bym jezdzil takimi machinami.

Co do ludzi na scigaczach, to ... zalezy w sumie kto Poki co, nie trafilem na zadnego drecha. Sa to raczej ludzie z pasja ...i wiekszosc z nich ma wyobraznie i wie, co sie dzieje z czlowiekiem pedzacym 215 km/h, ktory uderza w samochod.... niestety 3 tygodnie temu tej wiedzy brakowalo swietej pamieci uczniowi mojego ojca.

A i nie dziwie sie daf'owi, ze chcialby cruiserka kupic. Ja tez zawsze marzylem o jakims ladnym, wygodnym motorku, ktorym moglbym gdzies daleko pojechac.

Jak bym chcial to bym miał. Nie znasz mnie ciapek więc się chłopcze nie wypowiadaj. A co do ludzi to w USA na ścigaczach jeżdżą tylko dresiarze. A i chopperowcy nie są tam świętoszkami. Ścigacze zwykle są używane do popisywania się:A patrzcie cioty jak zapierdzielam! Żaden mnie nie dogoni! i kończą się zwykle 2 miesięcznym pobytem w szpitalu lub trumną. A cruisery to są motocykle do delektowania się jazdą9i przynajmniej są wygodne).

tylko zauważ jeden szczegół kolego my mieszkamy w Polsce nie w USA I każdy kto ma choc troche wyobrazni nie bedzie pędził środkiem Warszawy z predkością 200km/h czy nawet 150 ale to tylko moje zdanie. Ja widziałem wypadek z udziałem motoru i samochodu a motor jechał "tylko" 140km/h wyglądało to tragicznie, szczególnie motocyklista nie miał zbyt fajnie(pęknięty kask, połamane ręce i pęknięta miednica) i napewno nie będe jeździł z takimi prędkościami jeśli będe choć mały procent na wypadek.

Uprawnienia umieszczania postów