Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: macie jakieś sposoby na ździeranie etykietek??

macie jakieś sposoby na ździeranie etykietek??

Nie raz po żywności zostają fajne pudełeczka, które dobrze nadają się do trzymania np. małych pajączków, ale zawsze jest jeden problem - te cholerne etykietki :/
    Czasami wystarczy namoczyć, czy włożyć do zmywarki i samo schodzi, ale zwykle nawet po zdarciu zostje taki brzydki i lepki klej :/ Wygląda to tragicznie, a ja za nic nie potrafie sie tego pozbyć :/
    Macie na to jakieś domowe sposoby?? Tylko tak żeby nie uszkodzić jednoczesnie pojemniczka, bo po jakiś silnych rozpuszczalnikach plastki też się niszczy.

Re: macie jakieś sposoby na ździeranie etykietek??

Wszysto zalezy od rozpuszczalnika i plastiku na kotorym sie go zastosuje. Niektore kleje scieralem acetonem, niektore benzyna ekstrakcyjna. Inne odchodzily po zdecydowanym szapnieciu, podczas gdy przy powolnym sciaganiu klej zostawal. Jesli juz nic nie pomoze to wkladam pojemniczek do zamrazalnika i skrobe to 10 min nozykiem (do zamrazalnika po to zeby klej byl jak najtrawdszy i sie nie "ciagnal").

ja zawsze zmywam rozpuszczalnikiem olejnym, nitro albo benzyną. z acetonem lepiej uważać bo potrafi bardzo brzodko zmatowić powierzchnię.

mam ten sam problem ;/
    ja zawsze staram sie delikatnie odkleic a jak nie idzie to pod wode

Ja rowniez stosuje benzyne.

benzyna poskutkowała dzięki!

Uprawnienia umieszczania postów