-
mrówki
witam
otuż mam taki problem, a raczej moi rodzice:P u nas w kuchni pojawiło sie pełno mrówek nie faraonek bo te są chyba czarwone tylko takie zwykłe czarne z dworu moja matka jest wkurzona i nie wie co mam zrobić mamy stare meble w kuchnie ze sklejki a w niektóe miejsca wchodzą resztki jeczenia i tam włąśnie są te małę bestie. Czy znaczie jakiś skuteczny sposów na to małe gu... oprucz rozwalania całęj kuchni i wkłądania nowych (nie drewnianych) mebli bo to dopiera za 2 lata
dzięki za odp.
pozdrawiam
-
Re: mrówki
Kup ten taki przeciw owadom niebieskie to ustrojstwo co tak ostro reklamują.
-
Znajdz gniazdo i zalej wrzatkiem. Albo wykop i przenies/rozwal. Kup pulapki z trucizna (cala kolonia sie potruje).
-
No właśnie pułapki z trucizną bodajże rajd pare lat temu u mnie pomogly w 100%
-
postaw przy gnieździe pojemniczek z octem to się wyprowadzą (to je cholernie drażni)
-
u mnie było podobnie gdy robiło się ciepło właziły mi takie paskudy do domu. Polałem ich gdniazdo podcholrynem sodu i jodem w jodku potasu i od tej pory ich nie widzialem. Tylko trawnik padł w promieniu 20 cm ;-) To było 3 lata temu.
Jeśli nie chesz stosować drastycznych środków to są jakieś takie paseczeki - pułapki na mrówy.
Na mrówach się za bardzo nie znam ale chyba faraonki to właśnie te małe czarne.
-
Faraonki to tkaie małe czerwone, miałem je kiedys w całym mieszkaniu.
Pomogło zakupienie 5szt pułapki (FarataBox) takie małe cuś z jakims środkiem przyklejało sie do sciany na trasie mrówek, one to znosiły do gniazda i wymiera cała kolonia;]
Zadziałało w 100% od 2 lat nie ma ani jednej
-
skoro wszyscy z was są terrarystami prościej kupić Phrynosomae rogatą
żywi się tylko i wyłącznie mrówkami
-
Ale phrynosomy są drogie, zjadają do tysiąca mrówek dziennie, a takie domowe kolonie są małe i 95% zdycha.
-
To tylko żart był przecież
Uprawnienia umieszczania postów