Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: mrówki

Zeppelin
    Guest

mrówki

witam
    otuż mam taki problem, a raczej moi rodzice:P u nas w kuchni pojawiło sie pełno mrówek nie faraonek bo te są chyba czarwone tylko takie zwykłe czarne z dworu moja matka jest wkurzona i nie wie co mam zrobić mamy stare meble w kuchnie ze sklejki a w niektóe miejsca wchodzą resztki jeczenia i tam włąśnie są te małę bestie. Czy znaczie jakiś skuteczny sposów na to małe gu... oprucz rozwalania całęj kuchni i wkłądania nowych (nie drewnianych) mebli bo to dopiera za 2 lata
    dzięki za odp.
    pozdrawiam

Re: mrówki

Kup ten taki przeciw owadom niebieskie to ustrojstwo co tak ostro reklamują.

Znajdz gniazdo i zalej wrzatkiem. Albo wykop i przenies/rozwal. Kup pulapki z trucizna (cala kolonia sie potruje).

No właśnie pułapki z trucizną bodajże rajd pare lat temu u mnie pomogly w 100%

Kretschmer
    Guest

postaw przy gnieździe pojemniczek z octem to się wyprowadzą (to je cholernie drażni)

u mnie było podobnie gdy robiło się ciepło właziły mi takie paskudy do domu. Polałem ich gdniazdo podcholrynem sodu i jodem w jodku potasu i od tej pory ich nie widzialem. Tylko trawnik padł w promieniu 20 cm ;-) To było 3 lata temu.
    Jeśli nie chesz stosować drastycznych środków to są jakieś takie paseczeki - pułapki na mrówy.

Na mrówach się za bardzo nie znam ale chyba faraonki to właśnie te małe czarne.

demon666
    Guest

Faraonki to tkaie małe czerwone, miałem je kiedys w całym mieszkaniu.

Pomogło zakupienie 5szt pułapki (FarataBox) takie małe cuś z jakims środkiem przyklejało sie do sciany na trasie mrówek, one to znosiły do gniazda i wymiera cała kolonia;]

Zadziałało w 100% od 2 lat nie ma ani jednej

luz_jacek
    Guest

skoro wszyscy z was są terrarystami prościej kupić Phrynosomae rogatą
    żywi się tylko i wyłącznie mrówkami

Ale phrynosomy są drogie, zjadają do tysiąca mrówek dziennie, a takie domowe kolonie są małe i 95% zdycha.

luz_jacek
    Guest

To tylko żart był przecież

Uprawnienia umieszczania postów