Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Mały problem

Mieszany widok

M.I.R.A.S.
    Guest

Mały problem

Mój kolega ma problem z kompem, a mianowicie jakieś gówno zainstalowało mu się na kompie, skanował prawei wszystkim i nic. Tapeta z pulpitu znikneła i zamiast niej pokazuje się coś takiego :

A Fatal error in IE has occured at 0028:C0011E36 in vxd umm<01>+00010E36 . error was caused by Trojan-Spy.HTML.Smitfrand.c
    *system can not function in normal mode. Please chceck your security settings.
    *Scan your PC with any avaible antivirus /spywere remover pogram to fix the problem.

No i z tego tekstu wynika że jakiś trojan zamelinował się w Internet Explorer, trzeba go usunąć ale nie wiem jak to zrobic, jeżeli żaden antywir tego nie wykryl. Potrzeba formata?

Z góry dzieki za odpowiedzi.

.

Re: Mały problem

jesli to jest to co mysle to nawet format nie pomoze , sformatuj kompa jak bedzie to nadal to napisz do mnie mój kumpel miał cos takiego i kasował cos w jakis katalogah

M.I.R.A.S. napisał(a):

> Trojan-Spy.HTML.Smitfrand.c

na pewno tak to sie nazywa??

YaKiLLaK
    Guest

jeżeli jest to Win XP to zrób przywracanie systemu do jakiegoś tam punktu... powinno pomóc...

M.I.R.A.S.
    Guest

On ma win 98 , jeżeli miałby XP to poradziłbym sobie jakos.

Cornieszon - nie jestem pewien czy dobrze mi napisał , powiem mu zeby jeszcze raz luknal na to.

M.I.R.A.S.
    Guest

Do Cornieszona

Tak jest tam napisane - Trojan-Spy.HTML.Smitfrand.c

A probowal Ad- aware i Spy bot ?? Proponuje przeskanowac tymi programami,bo z komunikatu wynika ,ze to spyware i moze dlatego antywir jest malo skuteczny.

www.dobreprogramy.com - niech przeskanuje Ad-warem, jak Samael powiedzial

Ja mam xp... mimo wszystko poradz koledze, zeby sobie go zainstalowal :>

Od kad uzywam Mozilli NIC m sie z kompem nie dzieje.
    Ale generalnie schemat byl u mnie taki:
    pojawial sie trojan i jezeli moje 3 programy go nie usunely w przeciagu 10 minut, to 30 minut pozniej mialem juz nowy, szybki, czysty i piekny system :>. To jest naprawde o wiele szybsze.

Gorzej jak ktos ma tego mula w98...wszystko recznie.

Faktycznie, u mnie tez od czasu jak uzywam Mozilli Firefox NIC sie nie dzieje. Do sciagniecia na www.mozillapl.org.

M.I.R.A.S.
    Guest

Mały problem...on ma Celerona 400Mhz i dysk 4 GB ,więc XP nie za bardzo na tego kompa (chociaż ja mówiłem mu żebyzainstalował)wiadmo jeo komp, nie musi mnie słuchac, Ad -aware i spybotem skanowałem, problem nadal sie powtarza. Gosc od informatyki mial podobnyproblem i tylko format zdal egzamin...

Uprawnienia umieszczania postów