-
Re: Jak tam maturka :)))
jak dla mnie matury są denne i uważam że były trudne. Pisaliśy już kilka próbnych i wszystkie były łatwiejsze, więc nikt nie spodziewał się takiego poziomu.
Co do polaka to tekst z pierwszej części wydaje się być łatwy, ale jak było na prawde, to okaże się, jak już będą klucze i jak sobie nauczyciel zechce oceniać.... co do tematów, to dla mnie tragedia, ale to dlatego, że w drugiej klasie mieliśmy taki polski, że go praktycznie nie mieliśmy :/ Nie wiem jakby to było gdybym znał te lektury :/ Zależy też od tego ile w kluczu wymagają wiedzy ponad te fragmenty.
Co do anglika - drugi lesening - tragedia :/ czekałem kiedy napomni o czymś w związku z drugim punktem, a on już skończył gadac :/ Potem ten tekst o edukacji, gdzie wszędzie można by dac po kilka odpowiedzi :/ No i list formalny - jak ktoś wykuł gotowe formułki to OK, ale w przeciwnym razie miał problem.... :/
Nawet klucze pisane w gazecie i na necie różnią się od siebie :/ myśle że matura wcale nie była łatwa, ale potwierdzam, że wpływa na nasze cofanie się w rozwoju, bo wbrew założeniom nie wpływa na nasze logiczne myślenie, ale na nasze myślenie wg. konkretnego wzroca. To kompletnie zabija własną inwencje i indywidualny tok myślenia :/ chcą z nas zrobić roboty które będą myśleć tak, jak im sie widzi :/
Uprawnienia umieszczania postów