Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Jakie konto bankowe wybrać?

Re: Jakie konto bankowe wybrać?

Sam mam Izzy od kiedy skonczylem 15 lat. Oprocz niego mam eKonto.

prome: jesli chcesz wyplacac gotowke to faktycznie. Ja juz sie przyzwyczailem do sklepow gdzie place karta. Kupuje tak wszystko: chleb, papierosy... Obywam sie bez gotowki.

Ja polecam Multibank. Prak prowizji przy przelewach. Wyplaty bez oplat w bankomatach Multibanku i WBK czyli raczej nie ma problemu. Wczesniej bylem w WBK i szczerze musze ponazekac bo zakazdym razem jak tam wchodzilem to czulem sie jak na poczcie, a w multi wrecz przeciwnie korzystaja z zasady "nasz klient, nasz pan" wiec az sie chce przychodzic do takiego banku.

Ile trzba mieć skończone lat aby móc założyć sobie konto? Bardzo by mi się przydało... a teraz musze katować siostre żeby łaziła sprawdzać czy przelano kase...

Z tego co miem to 13 lat wtedy możesz sobie założyć izzyKonto, można także założyć konto w BGŻ, ale tam nie wiem ile trzeba mieć minimalnie lat, tez pewnie coś koło tego. Oczywiście jak zakłądasz konto a nie masz 18 lat to muszą potwierdzić opiekunowie/rodzice.

P.S Czy ktos wie czy jest bankomat dzięki któremu moge pobrać kase mając konto w mbanku, eKonto oczywiście bez prowizji. Bo z tego co wyczytałem na stropnie www.mbank.pl nie ma bankomatu w moim mieście.
    pozdrawiam

Kasę z mBanku wypłacisz bez prowizji w każdym bankomacie sieci EURONET oraz w bankomatach BZ WBK
    Praktycznie w każdym mieście w jakim byłem na głównych i większych ulicach znajdują się takie bankomaty, oraz praktycznie w 99% hipermarketów (jak juz pisałem we wcześniejszym poście)

sigsauer
    Guest

Osobiście posiadam i polecam mBank - mam eKonto i eMax oraz Volksvagen Bank Direct.....

Mikelos
    Guest

zeby załozyć Izzy Konto wystarczy mieć 13 lat ukończone.

witam,
    wyczytałem że mbank ma ogromne kłopoty z biurokracją, a co za tym idzie pełna aktywacja konta trwa nawet ponad miesiąc (ale przeważnie szybciej). Ile czasu wy czekaliście na pełną aktywacje konta??
    Doczytałem sie też że jak założe rachunek eKONTO to moge wziaść eKartę. Do końca nie wiem czy ona mi się przyda. Ja będe wykonywać przelewy z mego konta na inne konta(np przy tranzakcjach na allegro) więc ona mi nie jest potrzebna, czy jednak sie mylę i jest ona niezbędna. Przy wpłatach przez internet jest jakiś kod jednorazowy, czy ten kod generuje TOKEN czyli taki kalkulatorek jak np w BGŻ czy jakoś na stronie on sie generuje jak np sms'a do idei sie wysyła? I dużo osób ma razem eKONTO i eMAX plus czyli to już są 2 rachunki, po co to jest potrzebne, jakie daje to kożyści?? I jak mam eKonto i załóżmy eMAX plus to dostaję 1 kartę bankową, czy jak to jest??

eKarta czasem się przydaje, względy bezpieczeństwa. Wiecej o niej przeczytasz na www.mBank Nie jest niezbędna, ale się przydaje. Kody są stosowane do jednorazowych przelewów dowolnych. Nie sa generowane tokenem, ale dostajesz je w formie "papierowej" od mBanku (oczywiście bezpłatnie) eKonto, to typowe konto bierzące. eMax to konto "lokatowe" a w zasadzie lokata z możliwościami konta. Posiada wyższe oprocentowanie. Posiadając eKonto, możesz poprostu założyć eMaxa, lokując pieniążki. Można bodajże 5 kont eMax do jednego eKonta "podczepić" Po wszelkie szczegóły zapraszam na <a href=http://www.mbank.pl>stronę mBanku<a/> Tam jest wszystko dokładnie i przystępnie opisane. Jest nawet symulator konta, żeby sprawdzić funkcjonalność.

Mikelos
    Guest

Przed momentem załozyłem sobie konto - IZZYKonto w IZZY BANKU. Kto posiada takie konto to prosze o skontaktowanie się ze mną. Chciałbym o nim porozmawiać. Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów