Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Jakie konto bankowe wybrać?

Jakie konto bankowe wybrać?

witam,
    planuje założyć konto bankowe i nie wiem które mam wybrać, co mi podradzacie a co odradzacie.
    Chcę aby spełniało następujące rzeczy:

1. Możliwość dokonywania wpłat, przelewów przez internet (w dzisiejszych czasach to standard)
    2. Darmowe prowadzenie konta, nie chce płacić żadnych za prowadzenie konta
    3. Możliwie najniższa prowizja wpłat
    4. Przy pobieraniu pieniędzy z bankomatu chce nie ponosić ąadnych kosztów
    5. Dobrze rozwinięta sieć bankomatów
    6. Darmowe założenie konta

No i to chyba wszystko. Piszcie jakie wy macie konta i jakie mają plusy i minusy.
    pozdrawiam

Re: Jakie konto bankowe wybrać?

Jeżeli mają być spełnione wysztkie te warunki, to tylko mBank
    Prawie od początku istnienia mBanku mam tam konto i nie zamienił bym na inne. Szczerze polecam
    Plusy ? - wszystko to co napisałeś w wymaganiach
    Minusy ? - wolno wczytujący się servis

Ja rowneiz polecam mBank. Najfajniejszy bank, z dobrym oprocentowaniem.

Co do dobrze rozwinietej sieci bankomatow... Tu bym polemizowal bo ja (Lodz, czyli teoretycznie spore miasto) musze 20 min autobusem jechac do najblizszego bankomatu gdzie moge wyplacic pieniadze bez prowizji... Ale i tak nie ma lepszego.

racja i to jest chyba główny minus - mało bankomatów :// u mnie w miescie są 4 ale i tak polecam ten bank
    www.mbank.pl

Łysek
    Guest

mBank i zaden inny - chodz mam tez Inteligo, ale serwis malo przejzysty i platne konto ;(
    Polecam mBANK

Ja założyłem już wieki temu konto w Inteligo. nbank - nie ma opłat.... hmmmm....w Intelligo jeżeli masz saldo ponad 100zł nie ściągają Ci co miesiąc tych kilku zł. Za karte płacisz w 2 opcjach, w tej droższej 99gr miesięcznie idzie na polską akcje sztucznego serca (projekt prof. Religi)

No ma, 50 gr na przelewy zewnętrzne.

BTW, z tymi bankomatami to dziwne. W mojej "wsi" gdzie nie plunę to trafiam w bankoman EURONETu. No i w każdym SuperhiperduperMarkecie

witam,
    no rzeczywiście mbank jest zachęcający, i zastanawiam się na "ekonto". Tylko jest jedno małe ale tzn nazwał bym raczej dużym ale, mianowicie nie ma chyba bankomatu w moim mieście. Tu na stronie http://www.mbank.com.pl/oferta/karty...aty/index.html nie ma mego miasta w którym mieszkam czyli Bielsk Podlaski. A jak nie ma bankomatu to nie opłaca mi sie zakładać, chyba że z innego moge jakoś bez prowizji kase odebrać.

fibus13
    Guest

Albo lukas bank

Mikelos
    Guest

A co powiecie o Izzy Koncie w mBanku ? Oraz o koncie - Sezam Junior w BPH ? Zastanawiam się nad tymi dwoma kontami ...

Uprawnienia umieszczania postów