Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Filmy z akcji ratunkowych pogotowia

TylerPL
    Guest

Filmy z akcji ratunkowych pogotowia

Witam, w przyszłym tygodniu zostanę pewnie ratownikiem PCK. Umiem już opatrywać wszystkie rany i amputacje rąka i nóg, ale w sumie chce wiedzieć jak to może wyglądać. Jak komuś leci krew z tętnicy, albo oderwanej nogi. Jak ludzie się wtedy zachowują. A więc czy macie jakieś filmy, lub adresy stron z których mogę ściągnać filmy z akcji ratunkowych pogotowia? I nie wpisujcie mi tutaj Rottena, czy Ogrish'a, bo tam już byłem i znalazłem tylko 1 wartościowy film.

cyclosternum
    Guest

Re: Filmy z akcji ratunkowych pogotowia

niestety filmów nie mam ale sam musiałem wzywac kilka razy pogotowie jak jakis funfel maiał gruza na biku.Zachowania ludzi są naprawde przeróżne od płaczu do smiechu

mniam
    ja tez jestem, ale duzo nie pamietam :> chociaz bandazowanie i opatrunki jeszcze w miare pewnie.
    jesli chodzi ci o to, ze bedziesz miec egzamin, to nie przejmuj sie za mocno, pewnie "denatami" beda instruktorzy pck i wszystko zalezy od nich
    spodziewaj sie czegos w stylu szoku albo zwyklej gadki szmatki ja sobie na egzaminie rozmawialem z moimi instruktorami "ofiarami".

TylerPL
    Guest

Heh... to będzie moje drugie podejście do egzaminu, bo za pierwszym razem z mojej grupy zdały tylko 3 osoby na 12! Ale to i tak dobrze....

ironkapela
    Guest

Poszukaj na Ogrishu

P.S
    Idz do piguly w Twojej szkole, ona nepewno ma jakies filmiki.

posuzkaj w google

Mam cos idealnego! :)))

http://www.jurak.pl/kacper/stuff/dla_ani/Na_Ratunek.avi
    Troche przydlugie, ale wymiata

Ps. z tym ratownikiem to spoko akcja. Sam mialem na to isc, ale skonczylo sie na konkursach wojewodzkich z PCK.

Sciagnij sobie filmik :]

Re: Mam cos idealnego! :)))

czyżby to filmik z pawulonikiem?

TylerPL
    Guest

tak... a może Ty chcesz jeszcze trochę pawuloniku?!

Uprawnienia umieszczania postów