Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 143

Wątek: Otwórz ten temat i przylącz się do nas

Re: Otwórz ten temat i przylącz się do nas

hehe no to sie narabiło. jestem normalnym człowiekim (proste spodnie, eleganckie buciki, polo, koszula, t-shirt itd.) i powiem wam, że z tego się wyrasta. kiedyś byłem skejtem, ale zmądrzałem. tak samo jest z metalami. znam wielu ludzi, którzy idąc na studia strzygą włosy i stają się normalni, mówią że czas stać sie poważnym człowiekiem. sub-kultury to jakgdyby schronienie dla słabych psyhicznie ludzi. nie potrafią mieć własnego zdania tylko uzupełniają się nawzajem i to im daje poczucie "bezpieczeństwa". to wszystko młodość, a ona przemija.

co do dziewczyn: no pewnie lepsza w obdartych spodniach wymalowana na czarno z obrożą na szyi, paskiem z kolcami niż zadbana (nie przesadzając) o siebie dziewczyna!!? szkoda słów....

ja słucham bardzo różnej muzyki. to co wpadnie mi w ucho to tego później słucham- proste.

P.S. co do steorotypów to skąd się biorą, nie? z nieba nie spadają. zresztą jak widze matala idącego w glanach kiedy jest naprawdę ciepło to rzygać mi sie chce. wiadomo, że stopa mu sie spoci. ale on nosi glany i jest metal. to jest jeden z przykładów słabości psyhicznej..

fibus13
    Guest

1. Arjen Robben
    2. Arjen Robben
    3. Arjen Robben
    4. Arjen Robben
    5. Arjen Robben
    6. Arjen Robben
    7. Arjen Robben
    8. Arjen Robben
    9. Arjen Robben
    10.Arjen Robben
    11.Arjen Robben

Ehhh,wogóle nie wiem po co ten temat. Piszecie tu coniektórzy o wyższosci swojej subkultury nad innymi, a raczej w czym inne są gorsze od waszej. A potem na podsumowanie napiszecie na doczepkę parę zdań o tolerancji. Ehh,szkoda mi słów.

Czy subkultury są aż takimi barierami?Bo czym w nich róznią się ludzie? Muzyką i ubiorem?Niczym poza tym, człowieka ocenia się(jeżeli wogóle możemy mówić o ocenianiu) po tym co sobą reprezentuje i jakim jest człwiekiem(CZŁOWIEKIEM,a nie jakim jest metalem/punkiem/hh'owcem/wstaw co uważasz).

Ps.Czemu służy ten temat?Wyżaleniu się?Bo sensu nie widzę, jeśli ktoś ma coś do kogoś to nie lepiej powiedziec mu to wprost a nie bawic się w jakis głupie podchody na forum ,które i tak nic nie dadzą?

ja kiedys sluchałem hh, ale po przesłuchaniu kilku reckowych kapel zmieniłem zdanie... Tez sie ubieram na czarno i mam krotkie wlosy. Miałem zamiar zrobic dredy, ale sciolem

Wujek - Dla mnie metal nie jest kims, kto ubiera sie w skory i non stop siedzi w glanach ;]

Aczkolwiek przyznam, ze glany jako buty zimowe sa idealne :] Nigdy nie mialem wygodniejszych butow. Jakos nie mam oporow chodzic w koszulce polo, norweskim sweterku we wzorki... Ale nie w tym rzecz. Poza tym mam krotkie wlosy, bo jak mialem dluzsze, to jakos mi z nimi za goraco bylo.
    Ps. To, czy ktos smierdzi, czy nie, zalezy od tego, czy sie myje, a nie czego slucha ^^ I to chyba jasne.

Dla mnie ktos, kto nosi skory/bojowki/glany/ a w domu slucha LP, to heavy aluminium, a nie metal.
    Ps. Tu wujek jest juz roznie. Znam doktorka, ktory regularnie chodzi na koncerty DM.
    "co do dziewczyn: no pewnie lepsza w obdartych spodniach wymalowana na czarno z obrożą na szyi, paskiem z kolcami niż zadbana (nie przesadzając) o siebie dziewczyna!!? szkoda słów...."
    Jezeli to jest dla Ciebie symbol "metalowki", to chyba naprawde szkoda slow. Wsrod "metalowek", tak wygladajace panienki to najwyzej jakies 2%. Poza tym osobiscie nie lubie, jak dziewczyna sie maluje. Ani na czarno, ani na rozowo. Kwestia gustu? Jezus... Ale wy zescie sie uczepili tych podartych spodni Gdzie takie metalowki widzieliscie? W MTV? Serio, ponad polowa mojego towarzystwa to wlasnie ludzie sluchajacy metalu i jakos nie widzialem wsrod nich dziewczyn noszacych na szyi ...gotyckie homonto i malujacych sie smola. Gdybym ja chcial takie pierdoly wypisywac, to bym pewnie napisal, ze wszystkie panny chodzace na dyskoteki techno to rozowe landrynki.

Metal to nie jest dla mnie jakas ideologia, sposobem ubierania sie (aczkolwiek lubie chodzic ubrany na czarno... zawsze lubilem), tylko wg. mnie NAJLEPSZA MUZYKA. Podkreslam - wg. mnie.
    Sluchalem juz roznych gatunkow i kazdy zostawal w tyle dosc szybko... poza metalem, muzyka klasyczna, ew. folkiem i ambientem.

Jeszcze wracając do kobiet. Metalówy są bardzo porządne(te co znam), a klientki, ktore znam i słuchają hh, techno, pop itp. to w 99% dziwki i takie idiotki, że niektóre np.piszą żaba przez rz!

Ps. Mysle, ze wielkim sukcesem bedzie, jezeli przynajmniej wiekszosc osob przestanie nazywac pierwszego lepszego kolesia w skorze metalem, a goscia z szerokimi spodniami skejtem, bo traktowanie jakichs grup masowo i generalizowanie ich cech i przywar do kazdego, kto choc troche jest zwiazany z ta kultura, jak widac, powoduje tylko zbedny szum.
    Nalezy podchodzic do ludzi indywidualnie.

... nie dotyczy dresiarzy. (i nie chodzi mi tu o LUDZI NOSZACYCH DRESY).

Zreszta w sumie ten temat jest juz zamkniety od kilkidziesieciu postow :>

mnie sie wydaje ze metalowy maja w sobie cos... a nie jak skejciary itp.

moja kumpela to taka skejciara az sie rzygac chce. chodzi ze mna do klasy. takie laski sa smieszne. ostanio ogladala sie za jakims 22 latkiem i jak dał jej kosza to laska zaczela sie ciąć i chciala popełnic samobojstwo. :] fajnie nie :P

Nietolerancja to naprawde straszna rzecz w dzisiejszych czasach.

Sam slucham metalu od ladnych paru lat. Nosze dlugie wlosy. Ubieram sie w zaleznosci od nastroju - raz moze byc to sweter, jeansy i adidasy a innym razem czarne ciuchy, skóra i glany.

Czasami jest to trudne ale staram sie nie oceniac ludzi po wygladzie. Mam wielu swietnych znajomych ktorzy sluchaja hiphopu techno czy czegos tam innego lecz mi to nie przeszkadza. W kazdej subkulturze znajda sie porzadni ludzie i kretyni tak wiec nie mozna szufladkowac na podstawie wygladu i stereotypow.
    Pozdrawiam wszystkich zarowno sluchajacych hh, techno i metalu. Ludzie badzcie bardziej tolerancyjni

CZEGO JA NIE LUBIE:
    1. ludzi nie tolerancyjnych
    2. ludzi nie tolerancyjnych
    3. ludzi nie tolerancyjnych

PS.
    Rosea jak tak nie lubisz metali to czemu nie powiedziales mi tego na ostatnim spotkaniu terrarystow w Zielonoej Górze? Ale spoko niedlugo moze bedzie nastepne wiec bedziesz mial okazje to nadrobic.

Czego nie lubie:

Może mnie znienawidzicie ale nie lubie większości metalowców ponieważ:
    1.Że tak powiem jak słyszę metal to powiem prosto według mnie drą się jak ktoś to powiedział świnie.
    2.Myślą o śmierci użalają sie nad sobą.
    3.Nosza długie czarne włosy i ten czany skórzany ubiór wogule nie wiem jak oni to umią nosić.

(Dobre było z tym łupieżem na 5m).

2.Ćpunów i pampersiażów czyt.(hiphopowców) myślą że są nie wiadmo jacy
    często widuję ich z psami raz typu bull jak szczuja innych ludzi,psy zeby zaszpanować.Polskiego hh żadko się zdaża coś czego moża posluchać choc zdazaja sie wyjatki.

3.Swojej wych. no comment.

Moje wypowiedzi mogą mieć jakieś obrazliwe znaczenie ale to tylko moje zdanie.

Uprawnienia umieszczania postów