M.I.R.A.S powiedziałeś dokładnie to co mój kuzyn ze muzykę ma się w sercu.

A co do tego ze metal musi mieć długie włosy to żenada:/
Sam chodzę w glanach, dużych wojskowych bojówkach moro do których mam przyczepiony długi, gruby łańcuch, koszulach z motywami metalowskimi i co najważniejsze mam krótkie włosy.

Denerwuje mnie to ze wczoraj przechadzając się po deptaku w Polanicy ludzie siedzący na ławkach dziwnie się na mnie patrzyli:/

Co do skejtów to akurat mam podstawy do tego aby twierdzić ze są to ludzie całkowicie ograniczeni umysłowo.
Na 22 osoby w mojej klasie 18 to dresiarze, skejci i żule (ja 1 metal), wszyscy słuchają tylko hh i techno a ich poziom jest powalający na kolana
(1 ze średnią 2,4 która utrzymuje się już od 3 lat i 13 punktami z próbnego egzaminu złożył podania do 3 liceów)

Ogólnie uważam ze każdy polski skejt słuchający hh to pozer i woziciel...( dlaczego?? To już ktoś napisał wyżej)

A co do metalówek to wole je 100x bardziej niz hh-pówki i barbiki z dyskotek.... dlaczego??
Bo metalówki maja to cos w sobie czego brak tym pustym plastiką.

Znam wiele związków metalka + zwykły koles jak i przeciwnie...

Na dokładkę jeden koleś z klasy jest już całkowicie ograniczony, słucha tylko 3 zespołów hh-powych i gdy ja metal wspomnę mu o jakiś polskich zespołach o których dowiedziałem się przypadkiem to on nawet o nich nie słyszał
(Kolega słucha Peji, Paktofoniki i jeszcze jakiegoś tam badziewia)

Na koniec wspomnę że metal ma wiele podgatunków i tylko w 2 albo 3 jak wy to mówicie drą mordę (growlują) że nic się nie da zrozumieć.
Znam wiele zespołów które grają porządny metal a mają normalny wokal i to z głębokim przekazem.
(Osobiście słucham rocka, hard rocka, punku, nu metalu, trash metalu, death metalu oraz black metalu)

PS. Głębokie wyrazy szacunku dla Samael-a, TyleraPL i innych metali którzy nie dają się wydymać faną nie muzyki (hh)