-
Re: Otwórz ten temat i przylącz się do nas
W sumie to mialem sie nie odzywac ,ale jak widac niektorzy maja leb na karku i potrafia dostrzec to co ja.W pelni sie zgadzam z Atraxem i Mirasem - nie szata zdobi czlowieka.U pana Slafa chyba wszyscy metalowcy naosza dlugie piora,jednak u mnie gro blackmetalowcow chodzi ogolona na zero :] W sumie jeszcze ten lupiez pozostaje... =) Co do Twojej estetyki Slaf to dla mnie jest to bezguscie i vice versa zapewne.W Twojej wypowiedzi zabraklo mi tylko tekstu,ze wsrod metalowych dziewczat nie ma ladnych,tylko same pasztety i bylibysmy w domu :]. Jak mowi stara prawda - boimy sie i odrzucamy to tego czego nie znamy :]. My tu o jakis subkulturach ,a daleko nie patrzac - nasze hobby. Nie raz ludzie patrzyli na mnie jak na UFO gdy slysza co trzymam w domu. Z przykroscia panie Slaf musze stwierdzic,ze tacy Tobie pododbnie wyrazali swoje zdanie na temat zwierzat ,ktore mnie fascynuja.Stereotypy i uprzedzenia beda zawsze,bo kazdy ma swoj punk widzenia.Im jestem starszy tym bardziej jakis podzialy mnie smiesza,podzialy ktore stwarzaja ludzie chyba niedokochani i zakompleksieni. :]
-
TU NAWET NIE WIADOMO JAK TO SKOMENTOWAC:)
O SO CHOZI Z TYM POSTEM
-
ketnip jezeli ty sluchasz takiej muzyki ale ubierasz sie normalnie i zachowujesz normalnie to dla mnie nie ejsteś zadnym metalem
-
muzykę ma się w sercu
-
a kto jest metalem , ktoś kto nosi długie włosy , pije tanie wina , a w domu słucha linkin park i cradle od filth ? niema definicja metala , ale dla mnie ktos kto słucha porządnego metalu jest bardziej metalem niz ten kto wygląda jak "metal"
-
-
M.I.R.A.S powiedziałeś dokładnie to co mój kuzyn ze muzykę ma się w sercu.
A co do tego ze metal musi mieć długie włosy to żenada:/
Sam chodzę w glanach, dużych wojskowych bojówkach moro do których mam przyczepiony długi, gruby łańcuch, koszulach z motywami metalowskimi i co najważniejsze mam krótkie włosy.
Denerwuje mnie to ze wczoraj przechadzając się po deptaku w Polanicy ludzie siedzący na ławkach dziwnie się na mnie patrzyli:/
Co do skejtów to akurat mam podstawy do tego aby twierdzić ze są to ludzie całkowicie ograniczeni umysłowo.
Na 22 osoby w mojej klasie 18 to dresiarze, skejci i żule (ja 1 metal), wszyscy słuchają tylko hh i techno a ich poziom jest powalający na kolana
(1 ze średnią 2,4 która utrzymuje się już od 3 lat i 13 punktami z próbnego egzaminu złożył podania do 3 liceów)
Ogólnie uważam ze każdy polski skejt słuchający hh to pozer i woziciel...( dlaczego?? To już ktoś napisał wyżej)
A co do metalówek to wole je 100x bardziej niz hh-pówki i barbiki z dyskotek.... dlaczego??
Bo metalówki maja to cos w sobie czego brak tym pustym plastiką.
Znam wiele związków metalka + zwykły koles jak i przeciwnie...
Na dokładkę jeden koleś z klasy jest już całkowicie ograniczony, słucha tylko 3 zespołów hh-powych i gdy ja metal wspomnę mu o jakiś polskich zespołach o których dowiedziałem się przypadkiem to on nawet o nich nie słyszał
(Kolega słucha Peji, Paktofoniki i jeszcze jakiegoś tam badziewia)
Na koniec wspomnę że metal ma wiele podgatunków i tylko w 2 albo 3 jak wy to mówicie drą mordę (growlują) że nic się nie da zrozumieć.
Znam wiele zespołów które grają porządny metal a mają normalny wokal i to z głębokim przekazem.
(Osobiście słucham rocka, hard rocka, punku, nu metalu, trash metalu, death metalu oraz black metalu)
PS. Głębokie wyrazy szacunku dla Samael-a, TyleraPL i innych metali którzy nie dają się wydymać faną nie muzyki (hh)
-
Wszystko to przez pozerstwo...
1,Dresiarze - są spoko a nakopią tylko temu co sie o to prosi, pozer chce pokazać jaki z niego agar i byle komu z bani zasadzi
2.Ci co słuchają hh - są spoko słuchają prawdziwego hh i mają w dupie media, nie chwalą sie przed kumplami bo to ich sprawa czego słuchają (pozer myśli że to co leci w radiu to hh i udaje agara, wielce chodzi po osiedlu i śpiewa na głos te badziewne kawaŁki (mezo,18L) i udaje ziomala)
3,metale - też są to normalni ludzie z którymi idzie nawiązać bardzo inteligentne rozmowy (pozer widzi że jego kumple słuchają metalu i chce sie do nich upodobnić ubiera sie na czarno, glany i udaje wielkiego metala)
A ja nie lubie pedałów i ich pedalskigo podejścia do sprawy
-
demon666 jesteś metalem i wiem że to co leci w radiu , Tv uważasz za hh...
Rozumiem po co masz dociekliwe sprawdzać jak Cię to nie interesuje...
Ale wiesz mi jest też bardzo inteligentmy hip hop któren został wyparty przez jakieś gówno (niestety przez media, i pozerów)
-
ee na stary jak masz gruby łańcuch przy gaciach to jesteś gosciu..... Powiedz dokładniej czego słuchasz bo każdy szanujacy sie black i deatch metaloweic by sie zaczoł tarzać po ziemi ze smiechu na widok tego ze słuchasz nu -metalu , sama ta nazwa jest komiczna, pisząc ze gardzisz kims bo słucha hip hopu ,i ma niską srednia to nie on jest ograniczony tylko ty
Uprawnienia umieszczania postów