Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Genesis

Genesis

Czy ktoś oglądał ten film ? Jeśli tak, to jakie wrażenia ?

Re: Genesis

to już 3 post na ten sam temat.....
    poszukaj a znajdziesz

http://www.terrarium.com.pl/forum/re...63#reply_31163
    Na razie nikt nie odpowiedział na 2 poprzednie tematy.

Ja oglądałam i powiem jedno- wrażenia bardzo pozytywne

Do kina wyciągnął mnie na to mój chłopak Rewja- również terrarysta (początkowo nie chciałam iść bo obawiałam się, że będzie to drugi Mikrokosmos i nie będzie nic praktycznie o gadach, płazach). Na szczęście moje przeczucia się nie sprawdziły- w filmie przeważają gady i płazy (cudne ujęcia kameleonów czy legwanów morskich), zdjęcia są piękne i na prawdę warto je zobaczyć.!!

Tak jak Mikrokosmos nie podobał mi się w ogóle, tak Genesis bardzo- i nie chodzi tutaj o tamatykę filmów lecz o sam sposób opowiedzenia historii (w Genesis występuje lektor, który opowiada nam o stworzeniu świata co w bardzo fajny sposób wiąże się z cudnymi zdjęciami).

Polecam ten film każdemu terraryście

Dzieki bardzo

mikrokosmos bardziej mi się podobał - zero moralizatorskiego gadania, same obrazy i muzyka. W 'Genesis' irytowal mnie ten buszmen-szaman, ktory gledzil o galaktykach, atomach i takich tam. Przykład: ja tu rozanielona ogladam zaloty slicznych koników morskich czy ropuch szarych, a tu ciach znowu szaman zaczyna swoje glęęęędzeeeniieee..... I fajnie, ze nie bylo ssaków I bardzo mi się podobał końcowy utwór

Uprawnienia umieszczania postów