Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Uzależnienie od terrarystyki

gadziol13
    Guest

Uzależnienie od terrarystyki

Moja pasja zaczęla się od zobaczenia u kumpla modlichy. Tak mi się spodobała, że zapragnołem mieć owada. Zaczołem od straszyków australijskich, później kupiłem patyczaka indyjskiego, teraz będę miał kędziora i czerwonoodwłokowca i wija. A w wakacje kupuję węża. Jeśli ktoś miał podobne przeżycia to piszcie>

Re: Uzależnienie od terrarystyki

A ja zaczynałem tak:
    Wpisałem w google "modliszka" i wyskoczyła mi strona www.terrarystyka.com.pl tam zaczołem czytać, potem forum. Okazało się że sąsiadki drużbant (algernon) hoduje modliszki i ptaszniki. I to właśnie od niego kupiłem pierwsze modliszki. Były to Tenodera ardiofilia sinesis parka a potem chromka (również od algernona). Zamiana na cambri L8 (już L9 ) I kupiłem sobie 6 P.cambri L2. No i teraz stoje w kolejce po P.paradoxy L4 od PULSARA :P

Pozdro dla algernona

i zapomniałem dodać: Post jaknajbardziej trafiony !! Mnie bardzo ciekawi jak zaczynalście swoją "przygodę"

chrzanu
    Guest

ja zacząłem przygode tak że gdzies zobaczyłem ptasnzika po kilku miesiacach kupiłem sobie vagansa a potem jak kupiłem drugiego ptasznika to popadłem w "nałóg" i ciągle kupowałem nowe :P
    czesto sie wymieniam lub cos sprzedaje, ale jak cos kupuje to juz po kilka sztuk tego samego gatunku

tu nie chodzi co, kto, jak zaczął tylko czy bez terrarystyki nie umiecie życ i qpujecie coraz wiecej zwierząt...
    ja tak mam
    heheh

Daf... twoje posty są tak żenujące ...że aż nie chce się czytać
    a co do tematu to kumpel miał smitasa i dokupił se gienie i chromkę i mi zamówili (on i moja dziewczyna) kędziora potem mój brat kupił sobie epicureanum potem gienia itp. itd. tak zaczęły się ptaszniki :] a zanim ptaszniki byla modlisa koledzy kupili kokon i Gastrice L1 za 10 zł sprzedawali :P jeszcze wtedy nie widziałem że to drogo :P hehe ale Gastricka zdechła ... wszystkie zdechły taki felerny kokon...

BARDZO FAJNY TEMAT!! :]

Przegladajac allegro natrafiłem na ptaszniki , w opisie aukcji był link do tej strony ( TCP) wszedłem , zarejestrowałem się na forum , dostałem po skórze od innych użytkowników za posty na które odpowiedzi znajdowały się w FAQ , pewnego pięknego dnia kupiłem terrarium urządziłem je i do sklepu "Kongo" w Katowicach po gekona....

M.I.R.A.S.
    Guest

Ja miałem 8 lat i dostałem żółwia czerwonolicego (może to troche mało, ale brat mi pomagał), niestety zjadł go kotek :/, potem oglądałem "świat wiedzy "(miałem 11lat) i się zaczęła jazda

Ja jak do tej pory mam w domu kędziora irminię geniculatę, 5 straszyków australijskich, 6 patyczaków rogatych, jedno mrowisko, dwa żółwie, stepa i greka. Nie uważam się jednak za uzależnionego... patrząc na to co niektózy użytkownicy tego forum mają w swych zbiorach :-P

Parę owadów w domu to jeszcze nie pasja... żebyś ty widział co to jest pasja

Uprawnienia umieszczania postów